Käyrän vankilasta oli maanantainakin työntekjöitä Teijolla. Etualalla Metsähallituksen luontovalvoja Petri Loikkanen opastaa vesitonkkien oikeista paikoista kalamajalla.
Käyrän vankilasta oli maanantainakin työntekjöitä Teijolla.  Etualalla Metsähallituksen luontovalvoja Petri Loikkanen opastaa vesitonkkien oikeista paikoista kalamajalla.
Teijon kansallispuiston huoltotöissä käytetään jatkossa entistä enemmän vankityötä. 
–Perushuollossa on paineita, siinä että on tulentekopaikoilla klapeja ja huussit tyhjennettynä ja näin edelleen, kertoo puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksesta. 
–Yhteistyö vankilan kanssa on olennaista. Perusbudjetilla jouduttaisiin muuten rajoittamaan reittien, tulipaikkojen ja huusien ylläpitoa, Karjalainen tähdentää. 

Vankityöstä on hänen mukaansa saatu hyviä kokemuksia esimerkiksi Nuuksion kansallispuistossa.  Teijolle työntekijät tulevat Käyrän avovankilasta.


Paineita selittää kasvanut käyntimäärä; edellisvuonna Teijolla kirjattiin 86 000 käyntiä,  viime vuonna 105 700. 
–Kasvu vähän yllätti, Karjalainen myöntää.
 Hän toteaa, että Teijon kansallispuisto on nyt varsinaisesti löydetty, ja suosiota tukevat alueen muut yritykset, joita Karjalainen pitää laadukkaina.  Vankityö on Metsähallituksen vinkkelistä edullinen tapa saada työvoimaa.  Teijon perushuoltoon on varattuna tälle vuodelle 6000 euroa; puolet menee ostopalveluihin kuten tienpitoon ja loput esimerkiksi polttopuihin ja pieniin hankintoihin. Teijolla kuluu polttopuuta noin 200 mottia vuodessa. 

Kesä on vilkkainta aikaa, mutta työtä on tehtäväksi jo nyt. Esimerkiksi maanantaina pistettiin kalamajoja tulokuntoon vieraita varten ja eilen oli määrä aloittaa polttopuiden kuljetus tulentekopaikoille.Vankien kanssa työskentelevä luontovalvoja Petri Loikkanen kertoo, että ylläpidon puolella suunnitteilla on esimerkiksi opasteiden kunnostusta, huusien ja puukatosten kattojen tervausta ja yhdysteiden raivausta

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20