Hanki ei ole hidaste eikä edes haaste, kun Kaisa Railo ja Venla, Ratto ja Frendi lähtevät lenkille. Kansallispuistossa koirat on pidettävä kiinni, mistä muistuttaa myös Nenustannokan pysäköintialueella oleva kyltti.
Hanki ei ole hidaste eikä edes haaste, kun Kaisa Railo ja Venla, Ratto ja Frendi lähtevät lenkille.  Kansallispuistossa koirat on pidettävä kiinni, mistä muistuttaa myös Nenustannokan pysäköintialueella oleva kyltti.
Terävä haukku tervehtii, kun kolme airedalenterrieriä  Venla, Ratto ja Frendi  loikkaavat autosta.
Kaisa Railo kytkee heti koirille remmit kiinni ja päivälenkki Teijon kansallispuistossa voi alkaa.  Lenkin pituudesta voi tinkiä mutta siitä ei, että koirat ovat kunnolla kiinni koko kierroksen ajan.

Koirakurin höltyminen kansallispuistossa puhuttaa ja närästääkin. Asiasta on keskusteltu esimerkiksi Teijon Facebook-sivulla ja myös Perniönseudun Lehden toimitukseen on tullut asiasta yhteydenottoja. 
Säännöt ovat selvät: lemmikkieläimet eivät saa kulkea vapaana kansallispuiston alueella, sielläkään, missä sitä ei erikseen ole kyltein kerrottu.  Kiinnipitämisestä säätää myös metsästyslaki.

Railo korostaa, että ei halua lietsoa eripuraa, mutta pelisäännöt on paikallaan kerrata sovun säilymiseksi.
–Kaikille meille on näissä metsissä ihan varmasti tilaa. 
 Railo muistuttaa, että koiraan olisi suhtauduttava aina koirana ja lähtökohtaisesti niin, että siitä voi olla jollekulle haittaa.
 –Siihen, että koira ei tee muille mitään, ei saisi koskaan luottaa, Railo puntaroi. Yksi syy pitää remmi kiinni ovat koirapelkoiset ihmiset; pelko ei muuksi muutu, vaikka omistaja vakuuttaisi koiransa olevan miten kiltti.
Koirat eivät saisi myöskään alkaa ajaa kansallispuistossa olevia eläimiä. Huoli on myös linnuista, esimerkiksi maakanalintujen pesiä voivat koirat talloa.  


Metsähallituksen rannikon luontopalveluiden aluejohtaja Henrik Jansson kertoo, että kansallispuistoista tulee viestiä irtokoirista Metsähallitukselle tasaisesti eri puolilta aluetta. Hän muistuttaa yhteisten sääntöjen merkityksestä.
–Kansallispuistot ovat ikkuna luontoon ja niissä pitäisi kaikkien voida liikkua ilman, että joutuu pelkäämään esimerkiksi irrallaan olevia koiria. Koirien kiinni pitäminen on muiden kulkijoiden kunnioittamista, Jansson tiivistää. Hän tähdentää, että laki on asiassa yksiselitteinen.

.Jansson kertoo, että asiasta on pidetty tiedotuskampanjoita. 
–Keväällä varmasti taas muistutamme tästä asiasta viestintäkanavissamme.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20