Punainen kuu oli parasta, arvioi TIlda Teder.
Punainen kuu oli parasta, arvioi TIlda Teder.
Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Sanomalehtiviikkoa.  

Viikko on koulujen ja sanomalehtien yhteinen hanke ja yksi Suomen suurimpia mediakasvatustapahtumia. 
Tämän vuoden Sanomalehtiviikolla teemana on vaikuttaminen; viikon aikana tuodaan esiin median roolia vaikuttamisen välineenä. 

 Perniössä ja Särkisalossa luetaan alakouluissa viikon ajan Perniönseudun Lehteä. 
Yksi viikon kysymyksistä on, miten sinä tekisit teidän koulustanne paremman. Teijolla parannusehdotuksia tuli kauempaa miettimättä monta: liikuntaa saisi olla enemmän ja ruokalistalla pitsaa edes kerran vuodessa.
Entä miten asioita voisi edistää? Kouluvierailulla pohdittiin, että asioista voi kirjoittaa esimerkiksi mielipidetekstin tai antaa juttuvihjeen.Yhtä lailla puhuttiin siitä, että lehdet pyrkivät kertomaan vasta vireillä olevista asioista, esimerkiksi rakennushankkeista. Näin lukijat voivat puuttua niihin, jos kokevat sen tarpeelliseksi.


Mistä koululaiset sitten haluaisivat paikallislehdestä lukea?  
–Lasten ja nuorten asioista, toivoi Isla Suutari.
–Urheilusta ja videopeleistä, sanoivat Teemu Järvinen ja Mikael Maaniemi.
Samoin ääniä saivat laskettelujutut Teijon rinteeltä ja muut talviset asiat. Viime viikon Perkkarin  ykköseksi nousi lukijan kuva kuusta.  Paljon luettiin myös yhteiskoulun käsityötunnista kertonutta juttua, jonka kuvasta bongailtiin tuttuja.  Muista lehdistä mainittiin luettavan etenkin sarjakuvia ja urheilusivuja.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20