Näsen tuulipuistohanke pysyy vireillä, mutta sen aikataulu on edelleen avoin. 
–Rakentamisen suunnittelu on niin varhaisessa vaiheessa, että emme lähde vielä arvioimaan aikataulua, toteaa Tuuliwatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen.

Hanke otti askeleen eteenpäin, kun Turun hallinto-oikeus hylkäsi tai jätti tutkimatta voimaloiden rakennusluvista tehdyt valitukset.    Asiaa on puitu kohta kaksi vuotta: Salon rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi toukokuussa 2017 luvat kaikkiaan viidelle tuulivoimalle lääninrajan tuntumassa.


 Hallinto-oikeus perustelee valitusten kumoamista sillä, että alue on maakuntakaavassa sekä lainvoimaisessa yleiskaavassa osoitettu tuulivoiman tuotantoon tarkoitetuksi alueeksi.  Oikeus katsoo, että lupakäsittely on tehty oikein  eikä niiden mukainen rakentaminen vaikuta olennaisesti kiinteistön rakentamiseen tai muuhun käyttöön.  Osaa valituksista oikeus ei tutkinut, sillä niiden jättäjiltä puuttui valitusoikeus. 

–Hanke etenee ilman tukia rakennettavaksi, toteaa Jari Suominen.

Viime vuonna yritys kertoi investoivansa myös Iihin sijoittuvaan tuulipuistoon ilman yhteiskunnan tukea. Tuuliwatilla on nyt Suomessa noin 1,4 terawattitunnin tuulivoimakapasiteetti.  Viime vuonna Suomeen ei rakennettu yhtään uutta tuulivoimalaa, mutta tuulivoimaa tuotettiin  yli 20 prosenttia edellisvuotta enemmän eli noin 5,8 terawattituntia, kertoo Suomen Tuulivoimayhdistys. Suomessa oli viime vuoden lopussa 698 tuulivoimalaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20