Varsinais-Suomen susia ei näillä näkymin pannoiteta. Syksyn budjettiriihi myönsi Luonnonvarakeskukselle 300 000 euron lisärahan läntisen Suomen susikannan seurantaan, mutta kartalla tutkimusalue on ylempänä.
–Länsi-Suomen susien seuranta koskee Pohjanmaan alueen susia, kertoo tutkimusteknikko Antti Härkälä Luonnonvarakeskuksesta. 

Härkälä myöntää, että tutkimusmielessä pannoittaminen myös lounaisessa Suomessa olisi mielenkiintoista. Käytännössä esimerkiksi pirstaleinen maanomistus hankaloittaa työtä.  Susien liikkeitä ja juuria selvitellään DNA-seurannalla, jota on Varsinais-Suomessa tehty vuodesta 2013 lähtien.

Eteläisessä Salossa on tehty viime aikoina havaintoja susien jäljistä esimerkiksi Strömmassa ja Mathildedalissa.  Silminnäkijähavainto tehtiin Mathildedalissa ennen joulua ja tämän vuoden puolelta on kirjattu jälkihavaintoja.  Kemiönsaaressa asuu neljä sutta.

–Liikehdintä on sinänsä ihan normaalia. Lounaisessa Suomessa on useita susireviirejä ja lisäksi yksittäisistä eläimistä voidaan tehdä havaintoja.Tuskin on paikkakuntaa, missä susihavaintoja ei voisi täällä tehdä, Härkälä muotoilee.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20