Runsaan vuoden ikäinen Lilja kulkee pitkin keittiötä, vielä tukea hakien mutta päivänä minä hyvänsä ottaa ensimmäiset askeleensa ilman apua.   Kävelystä ei ole enää pitkä matka siihen, että myös ovi bailatino-tunnille aukeaa.

Ebba-Kaisa Ketokoski opettaa perniöläisilläe bailatinoa. Vili olisi ikänsä puolesta valmis tunneille, pikkuinen Lilja ei ihan vielä.
Ebba-Kaisa Ketokoski opettaa perniöläisilläe bailatinoa. Vili olisi ikänsä puolesta valmis tunneille, pikkuinen Lilja ei ihan vielä.
Tunnit alkavat Perniössä ensi viikolla, ja nuorimmat osanottajat saavat olla puolitoistavuotiaita. 
Varsinaisista tanssiharjoituksista ei sentään puhuta, vaikka bailatinon käsitteen alle mahtuukin kymmenen latinotanssia. 
–Leikistä lähdetään pienimpien kanssa liikkeelle, taputellaan ja musiikki soi paljon.  Etsitään vähän omia polvia ja omaa nenää ja välillä äidin nenää, kuvailee Liljan äiti Ebba-Kaisa Ketokoski.

Pienimpien turvana tunneilla on aikuinen ja rytmiä haetaan salsamusiikista, ei lastenmusiikista.
–Pääpointti on tanssissa musiikkiin reagoiminen, Ketokoski tiivistää.

Ketokoskella on takanaan kilpatanssiura salolaisen Swivelin riveissä ja matkalle mahtuu kansainvälisiä kilpailuja ja maajoukkuepaikkakin.  Kilpaura on jo historiaa, mutta tanssin ilosanoman levittäminen jatkuu.  Sanna Takatalo ja Ketokoski perustivat neljä vuotta sitten Tanssii ja musisoi ry:n, joka järjestää tunteja eri puolilla Saloa.


Perniössä on ensi viikosta lähtien luvassa tunteja kolmelle eri ikäryhmälle ja lisäksi aikuisille.  Puolitoistavuotiaiden kanssa samoissa ryhmissä ovat lapset kolmeen ikävuoteen asti, seuraavassa 4-6-vuotiaat ja vanhimpien joukkossa 7-12-vuotiaat. 
–Siinä voidaan sitten jo mennä varsinaisesti koreografioihin ja askeliin. 

Samaa on luvassa aikuisten ryhmässä, missä tahti on melkoinen: tuntiin pitäisi mahtua alkulämmittelyt ja yksi biisi joka lajia sekä vielä loppuvenyttelyt.

Bailatinoon kuuluvat salsa, samba, cha-cha, merengue, bachata, rumba, paso-doble, reggaeton, tango ja jive.  

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20