Eteläisessä Salossa jäätilanne vaihtelee: meressä on edelleen paikoin avovettä, pienemmissä järvissä ja meren sisälahdissa jääkansi, vaikka ei välttämättä kovin vahva
.–Jäätalvi on samantapainen kuin muutamat viime talvet eli kunnon jäitä odotellaan etelässä pitkälle tammikuuhun, tiivistää Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntija Jouni Vainio. 

Vainio kehottaa varovaisuuteen: olemassa olevienkin jäiden päälle tiistain ja keskiviikon välisenä yönä satanut lumi painaa jäitä alaspäin ja vesi nousee jäälle.
–Jos nyt pakastaa, lumi jäätyy päälle kohvajääksi, joka ei oikein kanna. 


Jouni Vainio antaa muistin tueksi viikkosäännön.
–Lauantaiaamuna hiihtoretkelle tietäessä ei välttämättä tiedä, onko jää tullut siihen eilen vai tiistaina.  Silloin kannattaa jättää retki seuraavaan lauantaihin. Jos silloinkin on jää, sille sopii ehkä mennä.

.Eilen hän antoi sääennusteen perusteella varovaista toivoa jäille haluaville:  ennusteen mukaan ilma kylmenee ja pysyy pakkasella ainakin viikon ajan.  Vainio toteaa, että pienten lahtien ja selkien saaristossa jää tekeytyy kulkukuntoon verraten nopeasti ja viikon pakkasjakson jälkeen jäiden voi jo arvella olevan kulkukunnossa.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20