Perniön kirkonkylän uuden alakoulun hankesuunnittelu lähtee toden teolla käyntiin vuodenvaihteen jälkeen, arvioi Salon tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto.
–Hankkeelle tulee ulkopuolinen vetäjä ja tarjouksia saamme sisään lähiaikoina, hän kertoo.

Suunnittelua tehdään yhteistyössä koulun kanssa, samoin muiden mahdollisten koulua käyttävien kaupungin toimijoiden. Alustavasti on puhuttu nuorisotilan siirtymisestä koulun katon alle, samoin hammashuollon tiloista koulurakennuksessa.
–Päätöksiä tästä ei vielä ole tehty, Lehto toteaa.

Uutta koulua on hahmoteltu vanhan lukiorakennuksen paikalle. Lukion siipirakennuksissa sijaitsevat kotitalous- ja käsityöluokat ovat käytössä ja pohjoissiivessä toimii avoin päiväkoti.  Lehto myöntää, että yksi isoista kysymyksistä on se, miten luokkatilat saadaan pidettyä käytössä myös rakentamisen ajan.

Yhtä lailla avoinna on vielä se, koska vanha lukio alkaa hävitä maisemasta.
–Keväällä, huhti-toukokuussa meillä on varmasti paketti niin valmiina, että tästäkin on tieto, Lehto sanoo.

Uuden koulun on määrä olla valmiina vuonna 2021. Salon valtuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion maanantaina ja sen myötä myönsi hankkeelle määrärahaa. Koulun kokonaiskustannuksiksi irtaimiston kanssa on arvioitu 8,75 miljoonaa euroa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20