Pasi Työppönen löysi tutun oloisen Aapiskukon ja Esa Työppönenkin jotain tutun oloista. Elina Työppöstä vanha historiankirja oudoksutti paljolla tekstillään.
Pasi Työppönen löysi tutun oloisen Aapiskukon ja Esa Työppönenkin jotain tutun oloista.  Elina Työppöstä vanha historiankirja oudoksutti paljolla tekstillään.
–Kyllä tätä vieläkin joskus käytetään, vakuuttaa vanhassa, puisessa karttatelineessä venyttelyn nimissä roikkuva Elina Työppönen.

Paino sanalla joskus. Toista oli silloin kun Elinan pappa Esa kävi koulua; karttaa opeteltiin jopa ulkoa.
–Sellaista ulkolukuahan se oli. Opeteltiin joet ja kaupungit ulkoa ja paljon sellaista, millä ei ole sellaista arkikäyttöä, Esa Työppönen toteaa.

Koolla Saurun salissa on kolme polvea Työppösiä; kolmas joukosta on Elinan isä Pasi.  Esa Työppönen aloitti koulunsa vuonna 1952, Pasi vuonna 1980 ja Elina 2013. Kaikkia yhdistää Saurun koulu, perjantaina 110-vuotispäiväänsä viettävä 54 oppilaan opinahjo.

Paljoa muuta yhteistä ei heti löydykään; siinä, missä pappa opetteli ulkoa, kuuluu Elinan työvälineisiin esimerkiksi tablettitietokone.
–Eihän se näytä aina koulunkäynniltä ollenkaan, Esa Työppönen naurahtaa.
–Mutta kun itse hakee tietoa, voi olla että siitä jää jotain enemmän päähänkin.

 

Kaksi vanhempaa Työppöstä miettii, että jos on muuttunut koulunkäynti, niin sen on tehnyt myös kylä koulun ympärillä: pankkeja on ollut Pasi Työppösen muistin mukaan kolme.
–Ei kun neljä, oli Koppikin, täsmentää isä.
Pankkien lisäksi oli kauppoja ja rautatieasema. Elina Työppöstä ajatus palvelujentäyteisestä kotikylästä huvittaakin.
–Ihan hullultahan se tuntuu, hän naurahtaa.

Koko juttu keskiviikon 5.12. lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20