Mauri Määttänen esittelee peilisalissa ledvalaisinta, mikä on kierrätykseen menneitä valaisimia sirompi ja kevyempi.
Mauri Määttänen esittelee peilisalissa ledvalaisinta,  mikä on  kierrätykseen menneitä  valaisimia sirompi ja kevyempi.
Perniön liikuntahallissa on entistä valoisampaa ja valkoisempaa. Koko hallin valaistus on nyt toteutettu led-valaisimilla, vanhat valaisimet, loisteputket ja elohopeahöyrylamput saivat kyytiä.
–Koko vaihtolavallinen niitä kertyi, kertoo urakoitsija Mauri Määttänen MM-Sähköstä.

Samaan kuormaan menivät liikuntahallin kaikki valokatkaisijat. Nyt jokaisessa valaisimessa on liiketunnistin.
Tunnistimilla varmistetaan, ettei mihinkään tilaan jää valoja palamaan.
Valaisimet ovat lisäksi älykkäitä ja ne keskustelevat keskenään langattoman yhteyden avulla. Käytännössä se tarkoittaa, ettei esimerkiksi koko aula räpsähdä valkoiseksi, kun ovesta astutaan sisälle.
–Valaisimet päättelevät, onko tulija menossa pukuhuoneisiin vai punttisaliin ja valot syttyvät kulkijan edellä, kertoo Määttänen.


Sähkölaskun kannalta merkittävin juttu on uusi salin valaistus.
–Täydellä teholla verrattuna vanhaan kulutus tippuu neljännekseen.
Salin valaistuksen tehoa voi säätää; kotiotteluja katsotaan tuhannen luxin voimakkuudella, päiväkäytölle riittää 600 luxia ja kuperkeikkakoululle kolmesataa. Salin valot syttyvät tarpeen mukaan lohko kerrallaan.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20