Säiliö painaa tyhjänäkin: noin 15-metrisen varavesitankin paino on noin seitsemän tonnia. Mathildedalin kylän vedensaannin häiriötilanteissakin turvaava säiliö upotettiin maahan viime viikolla.
Säiliö painaa tyhjänäkin: noin 15-metrisen varavesitankin paino on noin seitsemän tonnia.  Mathildedalin kylän vedensaannin häiriötilanteissakin turvaava säiliö upotettiin maahan viime viikolla.
Mathildedalin vesihuolto on tulevaisuudessa entistä turvatumpi. Kylän laitamille asennettiin viime viikolla 80 kuution varavesisäiliö, joka riittää hiljaisempana aikana noin kolmen vuorokauden kulutukseen.
–Ainoa syöttöputki tulee merenpohjassa Teijolta. Jos se rikkoutuu vaikka kovana jäätalvena, siinä menee aikansa, että se on korjattu, toteaa Salon Veden toimitusjohtaja Kalle Virtanen.

Tarkoituksena on, että säiliö on jatkossa osa vesijohtoverkkoa; vesi ei seiso tankissa, vaan vaihtuu jatkuvasti.

Virtasen mukaan varasäiliö on noin puolentoistasadan tuhannen euron investointi.
–Ylävesisäiliö olisi ollut miljoonien projekti, Virtanen muistuttaa.
Noin viidentoista metrin mittainen säiliö tuotiin erikoiskuljetuksena Parkanosta torstaina. Säiliö on vesiliikelaitoksella suunniteltu ja siinä on jo mukana esimerkiksi pumput.
–Ensi vuoden puolella rakennetaan pätkä kunnallistekniikkaa, jolla säiliö kytketään verkostoon, Kalle Virtanen kertoo.
Hän muistuttaa, että vesihuollon turvaamista tehdään eri keinoin; vesisäiliöillä on oma tarkoituksensa, samoin verkoston osia on yhdistetty niin, että vettä voidaan tarvittaessa pumpata eri suuntiin.
–Ollaan aika lähellä sitä, että Salon verkosto on yhtä puuta, hän kärjistää.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20