Perniön VPK:n ensivasteautossa kulkee mukana defibrillaattori. Palokunta on myös välittänyt laitteita ja kouluttanut niiden käyttöön. Helppokäyttöiseksi tehtyä laitetta esittelee Veli-Matti Uthede.
Perniön VPK:n ensivasteautossa kulkee mukana defibrillaattori. Palokunta on myös välittänyt laitteita ja kouluttanut niiden käyttöön.  Helppokäyttöiseksi tehtyä laitetta esittelee Veli-Matti Uthede.
Sydämen haitallisen rytmihäiriön pysäyttäviä defibrillaattoreita on eteläisessä Salossa harvassa. Perniössä yksi laite kuuluu VPK:n ensivasteautoon ja seuraava löytyy terveysasemalta.
–Kaikilla terveysasemillamme on defibrillaattori, joka on tarkoitettu ammattilaisten käyttöön. Elvytyksistä huolehtii terveysasemaolosuhteissa ammattilaisten tiimi eikä maallikko-defoja ole hankittu terveysasemille, kertoo Salon terveyspalveluiden johtaja Kaisa Nissinen-Paatsamala.

Perniöstä katsoen lähimmät valtakunnalliselle defi.fi -sivustolle rekisteröidyt laitteet löytyivät paloaseman lisäksi Salon keskustasta, Tenholan punaiselta ristiltä sekä Kemiön terveyskeskuksesta.

Perniönseudun Lehti lähetti kyselyn alueen eri toimijoille; etusijalla olivat ne paikat, joissa käy paljon ihmisiä. Esimerkiksi Perniön liikuntahallissa defibrillattoria ei ole.
–Salohallissa ja uimahallissa on, muualla ei ole hankintoja suunnitteilla. Taloudelliset resurssit ovat niukat, toteaa Salon vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska.
Myös apteekki, K-Supermarket, kirjasto, S-market ja ABC kuuluvat tähän sarjaan, samoin seurakunnan tilat ja kyselyyn valitut matkailualan yritykset.

Suuremmista yrityksistä ainakin Western Shipyardin telakalla "deffa" on.
–Osa henkilökunnasta on koulutettu sen käyttöön, sanoo toimitusjohtaja Pekka Niinistö.

Maailman elvytyspäivää vietettiin lokakuussa.

Koko juttu löytyy painetusta lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotieNew
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20