Kelan kilpailutus muuttaa palveluntarjoajien karttaa myös eteläisessä Salossa.
Kela on ostanut aiemmin vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluja perniöläiseltä Fysikalta, jatkossa palvelut hankitaan Salon keskustassa toimivilta yrityksiltä.

Kilpailutuksessa pisteytettiin sekä hinta että laatu, hinnan painoarvo oli 80 prosenttia ja laadun 20.
Yrittäjä Elina Nurminen sanoo, että maaseudun ja isomman keskuksen yritykset eivät voi olla ihan samalla viivalla.
–Meillä voi olla vuodessa enimmillään kymmenen Kelan kuntoutusasiakasta, isommassa yrityksessä monta kertaa enemmän. Kuitenkin meillä on oltava samat koulutukset ja investoinnit laitteisiin ja tiloihin, Nurminen muistuttaa.
Hän korostaa, että Salossa palveluntuottajaan katsomatta on paljon osaamista.
–Asiakkaat saavat jatkossakin varmasti hyvää hoitoa, siitä ei ole kyse.
Nurmista epäilyttää silti viivan alle jäävä summa; hän toteaa, että Kelan korvaamien taksien kulut kasvavat matkojen pidetessä, samoin terapeuttien matkakulut. 

Kelan hankintapäätökset ovat puhuttaneet muuallakin, esimerkiksi Maskun neurologinen kuntoutuskeskus on tippumassa pois Kelan vaativan laitoskuntoutuksen tuottajien joukosta.
–Paljon osaamista on katoamassa. Esimerkiksi lasten neurologiaan erikoistuneita toimijoita on vähän ja se on niin erityistä osaamista, että sitä ei ihan kolmellakympillä myydä, Nurminen toteaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20