Antero Peijonen uskoo, että moni liikenneaseman pihassa pyörähtävä vilkaisee myös opastaulua, vaikka ajaisikin perille navigaattorin opastamana.
Antero Peijonen uskoo, että moni liikenneaseman pihassa pyörähtävä vilkaisee myös opastaulua, vaikka ajaisikin perille navigaattorin opastamana.
–Tällä on varmaan haettu maalaismaisuutta, tuumii Perniön kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Antero Peijonen ja näyttää opastaulun kuvaa heinäseipäistä.

Kuva ei ole uusi eikä ABC-aseman pihassa seisova taulu muutenkaan tuoreen oloinen: vuonna 2009 pystytetty taulu on virttynyt ja tiedoiltaankin vanhentunut.

Salon kaupunki uusii tauluja ja työssä ovat mukana myös paikalliset toimijat, Perniön tapauksessa kotiseutuyhdistys ja Perniön kirkonkyläyhdistys. Yhdistykset ovat jättäneet kaupungille näkemyksensä siitä, mitä taulussa olisi hyvä näkyä.  Selkeä puute liittyy Teijoon:
–Kansallispuiston ja luontotalon tulisi näkyä kartassa, Peijonen tuumii.

Yhdistykset katsovat, että isossa kartassa saisivat näkyä keskeiset matkailulliset kohteet; kansallispuiston lisäksi esimerkiksi kirkot ja vierasvenesatama.
Toiveissa on, että taajamakartasta paloasema, Ploominki ja pappila sekä toimintakeskus poistettaisiin, kaupungin keskeiset kohteet kuten koulut ja päiväkodit, terveysasema, urheilupaikat ja kirkko sekä koulut saisivat olla kartassa yhä. Kirkonkyläyhdistyksen Minna Nieminen korostaa Perniön kunnantalon tärkeyttä kartalla.

Yhdistykset katsovat myös, että taulun kuvitus tulisi päivittää; esimerkiksi kunnantaloa hallinnoivan Pro Perniön Timo Korpinen on ehdottanut mukaan dronekuvaa Melassuon urheilukeskuksesta.
Kaupungilla on parisenkymmentä taulua. Viestinnän tuottaja Jaana Kostamo kertoo, että kerralla tulostetaan ja asennetaan useampi uusi taulu. Tarkka aikataulu on vielä avoin.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20