Perniön asemarakennus toimi viimeksi päiväkotina ja pihassa on edelleen leikkivälineitä. Emilia ja Jemina piipahtivat viime viikolla pihaan keinumaan.
Perniön asemarakennus toimi viimeksi päiväkotina ja pihassa on edelleen leikkivälineitä.  Emilia ja Jemina piipahtivat viime viikolla pihaan keinumaan.
Perniön vanha asemarakennus on vaihtamassa omistajaa. Salon kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että kiinteistö myytäisiin Anneli Sipiläiselle.
Sipiläinen on kuvanveistäjä, joka asuu ja työskentelee parhaillaan Hausjärven Hikiällä. Sipiläisen kanssa Perniöön muuttaa hänen miehensä Jaakko Koski.
–Ei meillä ollut edes mitään pakkoa vaihtaa asuinpaikkaa, lähinnä katseltiin että jos sattuisi jotain kohdalle.

Perniön asemarakennus sattui kohdalle ja valloitti pariskunnan.
–Katsoimme sitä ensin netistä ja sitten kävimme paikan päällä emmekä enää päässeet siitä irti, Sipiläinen naurahtaa.
Hän kaavailee, että vanha odotussali voisi jatkossa olla ateljee.
–Siihen tulee niin ihana valo.

Myös näyttelytoimintaa rakennuksessa voi tulevaisuudessa olla, ja toiseen päätyyn tulee asunto.
–Mutta olemme vielä ihan alkutekijöissään tämän asian kanssa. Ensin pitää tulla, olla ensimmäinen yö ja pikkuhiljaa kartoittaa, mitä kaikkea on tehtävä.

Perniöön pariskunnalla ei ole mitään kytköstä aiemmin.
–Lähinnä Kemiössä ja Turussa on tuttuja. Tienoo on ihan uutta, emmekä tiedä sieltä vielä remontintekijöitäkään, Sipiläinen kertoo.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20