Saurun koulun rehtori Anssi Örling yllättyi työryhmän esityksestä. Koulutyö jatkui eilen tavalliseen tapaan; pakopisteen käyttöä piirtämisessä opettelevat etualalla Joni ja takapöydässä vasemmalta Elina, Sirena, Sara ja takana oikealla istuu Sofia.
Saurun koulun rehtori Anssi Örling yllättyi työryhmän esityksestä.  Koulutyö jatkui eilen tavalliseen tapaan; pakopisteen käyttöä piirtämisessä opettelevat etualalla Joni ja takapöydässä vasemmalta Elina, Sirena, Sara ja takana oikealla istuu Sofia.
Saurun koulussa kouluarki jatkui eilen kuten muinakin aamuina; oppitunti seurasi toistaan ja välillä pisteltiin lihapullia ja käytiin välitunnilla.
–Mutta kyllä tämä esitys tietyn varjon tähän päälle luo ja syö motivaatiota kehittämiseen, puntaroi rehtori Anssi Örling.

Salon oppimisympäristötyöryhmä on esittänyt että Saurun koulu voisi siirtyä kirkonkylään suunniteltuun uudisrakennukseen.

Saurun opettajainhuoneessa oltiin eilen hämmästyneitä, ei niinkään esityksestä vaan aikataulusta.
–Se oli yllätys, että olemme tässä vaiheessa mukana tarkastelussa, Örling toteaa.

Rehtorilla on vuoteen 2024 asti ulottuvat oppilasennusteet, joiden mukaan kirkonkylän koulun oppilasmäärä putoaa viidessä vuodessa noin sadalla. Örling pohtii, onko ajatuksena tehdä niin iso koulu, että sen suojiin sopivat tulevaisuudessa myös nykyisten Teijon ja Särkisalon koulun oppilaat.
Hän toteaa, että uuden opetussuunnitelman lähtökohta ei ole kolmiopettajaisten koulujen karsiminen.
–Se on kuitenkin hyvin yleinen koulukoko Salossakin.

Saurun koulussa on parhaillaan 54 oppilasta. Kiinteistö on opettajien mukaan hyvässä kunnossa; sitä on ylläpidetty eikä sisäilmaongelmia tai niihin viittaavia oireita ole havaittu. Örling toteaa, että tilat ovat myös joustavat: käytössä on erikokoisia tiloja ja talossa on väljyyttä.
–Lisäksi on käytössä piha ja metsä, muistuttaa opettaja Tuire Suvanto.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20