Silakkaa matkalla jatkojalostukseen, näyttää Kari Salminen.
Silakkaa matkalla jatkojalostukseen, näyttää Kari Salminen.
Särkisalon viidennet silakkamarkkinat järjestetään lauantaina ja juuri markkinoiden alla tuli tieto silakan saamasta MSC-sertifikaatista.
—Se on hyvä, silakka on ollut ikään kuin pannassa, sanoo Kari Salminen.

Pyynti täyttää kestävän kalastuksen kriteerit.
—Ihmiset ovat voineet vältellä silakan syömistä ylikalastuksen pelossa.
Salminen on silakkamarkkinoiden puuhamies, joka oli liki toivoton markkinoiden varsinaisen teeman, silakan suhteen.
—Silakat ovat kaiketi menneet erään sulavan uimarin suuhun.
Lisäksi viime viikon tuulet pitivät pienemmät pyydykset ja veneet poissa mereltä Tiistaina erä silakkaa löytyi Ölmosista, Börje Holmbergilta. Holmberg on markkinoiden vakiovieras ja tulossa taas lauantaina.
Ölmosin silakoista syntyy särkisalolaisille ikäihmisille markkinoilla perinteisesti tarjottu maksuton ateria, se on tänä vuonna silakkalautanen.

Markkinoilla puhutaan silakasta, kalasta ja kalastuksesta.
—Särkisalon-Finbyn kalastusalue järjestää toriparlamentin, missä asioita pohditaan. Kaikkea mikä tulee puheeksi.
Pro Kala on myös mukana. Silakkamarkkinoilla pidetään tiukasti kiinni paikallisuudesta, vaikka myyjiä olisi tulossa torin täydeltä.
—Pidetään se tällaisena, ilman 70 sentin metrilakuja.

Kolmituntiset markkinat alkavat kello 11 Särkisalon torilla.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20