Päivi Kirjosen tekemät tontut ovat luonnonmateriaaleja; villaa ja pellavaa. Ne syntyvät käsityönä, usein iltaisin telkkaria katsellessa, kertoo Kirjonen.
Päivi Kirjosen tekemät tontut ovat luonnonmateriaaleja; villaa ja pellavaa.  Ne syntyvät käsityönä,  usein iltaisin telkkaria katsellessa, kertoo Kirjonen.
Ensikuulemalta uskomaton, mutta tosi yhtälö on tämäkin.
Perniön Kyynämäentiellä kamarin sohvalla istuvat parikymmentä tonttua takaavat sen, että joukolle köyhiä tiibetiläisiä on ensi vuoden ajan paikka, missä toipua esimerkiksi leikkaushoidosta.
–Hän tässä lähtee Lontooseen ja he Lohjalle, kertoo tontut tehnyt Päivi Kirjonen ilmeikkäästä joukosta.

Kirjonen työskentelee opettajana Salon seudun ammattiopistossa. Vuonna 1995 hän vieraili Intiassa ensimmäisen kerran salolaisten sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa.
Vuonna 2008 Opetushallitus perusti ammatillisille oppilaitoksille Intia-verkoston, jonka tarkoituksena oli lisätä ja syventää suomalaisten koulujen ja yritysten yhteistyötä intialaisten oppilaitosten ja muiden organisaatioiden kanssa. Kirjonen työskenteli verkostossa tehtävänään avittaa opiskelijoita löytämään esimerkiksi vaihtopaikkoja Intiasta.  Verkostotyö päättyi vuonna 2016, mutta Kirjosen halu auttaa säilyi. Hän oli aiemmin tutustunut sairaanhoitaja Tsering Palmoon, jolla oli haave: hän halusi perustaa oman organisaation, joka antaisi sairaanhoidollista apua tiibetiläissyntyisille köyhille ihmisille.
–Meillä oli heti sama käsitys siitä, mitä siellä tarvitaan, Kirjonen kuvaa.

Palmo käynnisti Altruism in action -järjestön, joka toimii NGO-eli non-governmental organisaationa, ei julkishallinnon alaisena.  

Tässä saumassa kuvaan tulevat tontut.  Tsering Palmon tavoitteena on ollut perustaa hoitokoti, jossa esimerkiksi AIIM-sairaalasta tulevat potilaat voisivat viipyä toipumassa ja saada tarvitsemansa hoidon. 
–Päätin, että minä autan sen rahoittamisessa, Kirjonen kertoo.
Hän on kerännyt pieniä summia esimerkiksi myymällä intialaisia käsitöitä. Tuottoa on ohjattu muun muassa lääkehankintoihin.
–Tänä vuonna sitten päätin, että teen todella jotain. Laitoin Facebookiin kyselyn, että olisiko tontuille kiinnostusta. Kolmekymmentäviisi ilmoittautui ja 50 olisi tavoite, kertoo Kirjonen. 

Tonttu- ja käsityönmyyntituloilla maksetaan hoitokodiksi sopivan tilan ensi vuoden vuokra- ja kaasukuluja, lisäksi tulee irtaimistohankintoja kuten sänkyjä.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20