Perniön yhteiskoulussa on tänä syksynä kirjattu jonkin verran ilmeisesti sisäilmasta johtuvaa oirehtimista.
–Osa oppilasta saa oireita, tulee päänsärkyä ja kuumotusta. Etenkin uusilla seiskaluokkalaisilla on ollut oirehdintaa, toteaa rehtori Arttu Karhulahti.
Ongelma ei lukumääräisesti ole iso; neljä oppilasta oireilee ongelmatiloissa satunnaisesti.
–Yhtään sellaista oppilasta ei ole, joka ei voisi ollenkaan olla näissä tiloissa, rehtori toteaa.

Perniönseudun Lehti uutisoi viime viikolla rakennuksen kellarissa havaituista kosteusongelmista. Juttuun haastatellun tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehdon tietoon ei ollut tullut tietoa oireilusta. Arttu Karhulahtea ei viime viikon juttuun tavoitettu kommentoimaan.

Karhulahti toteaa, että oireita seurataan vakavasti. Tiloja on jaettu uudelleen niin, että oireilevat oppilaat eivät ongelmatiloihin joudu. Varsinaisen koulurakennuksen ohella osa oppilaista kokee saavansa oireita kotitalousluokissa vanhassa lukiorakennuksessa.
–Tilanne on vielä sikäli helppo, että oireita on näin pienellä joukolla. Opiskelijoita on kuitenkin kolmisensataa. Jos oireita olisi isommalla porukalla, olisi tilojen kanssa todella ongelmia, Karhulahti toteaa.

Ongelmana on lämmityskanaalin kautta kellariin vuotanut vesi. Lisäksi alapohjassa on orgaanista ainetta kuten rakennusaikaista jätettä. Kellarissa sijaitseva lämmönjakohuone on alipaineistettu, joten ilmavirta kulkee luokkatiloista ulospäin.
Syyslomalla on tarkoitus katkaista vuotaneen kanaalin yhteys rakennukseen ja aloittaa ylimääräisen aineksen siivoaminen ja tilojen kuivatus.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20