Koulutyö yhteiskoulussa jatkuu normaalisti korjauksien ajan.
Koulutyö yhteiskoulussa jatkuu normaalisti korjauksien ajan.
Perniön yhteiskoulussa korjataan syksyn ajan kosteusongelmia kellarissa. Kohonneita kosteusarvoja on havaittu koko kellarin alapohjan alueella ja lisäksi ryömintätilassa on purkujätteitä ja muuta orgaanista ainesta.
Perniönseudun Lehdellä on ollut käytettävissään kaupungin sisäinen tiedote asiasta. Vanhemmille on tiedotettu asiasta elokuussa.

Syynä ongelmaan on rakennukseen tuleva vanha lämpökanaali, jonka tulppaamattomista läpivienneistä vesi on päässyt kellariin.
–Jossain vaiheessa on sattunut virhe ja läpiviennit ovat jääneet auki, toteaa Salon tilapalveujen kaupungininsinööri Janne Lehto.

Ongelma havaittiin kesällä.  Lämmönjakohuoneesta on ilmayhteys ympäröiviin tiloihin esimerkiksi ovirakojen kautta. Lämmönjakohuone on ensiavuksi alipaineistettu ja ilmayhteydet katkaistu.
–Se on pysyvä ratkaisu, Lehto toteaa.
Samasta huoneesta johtaa luokkatiloihin myös vanha putkikanava, joka suljetaan.

Järeämmät korjaukset suoritetaan syyslomaviikolla: tällöin katkaistaan vuotaneen lämpökanaalin yhteys kellariin ja pyritään myös aloittamaan orgaanisen aineksen poisto ryömintätilasta. Työt edellyttävät kaivuutöitä rakennuksen ulkopuolella.

Rakennusaikaisten jätteiden löytyminen 1960-luvulla valmistuneen rakennuksen uumenista ei ollut yllätys.
–Se oli aikansa tapa, Lehto toteaa.
Hän korostaa, että sisäilmaongelmista ei nyt voi puhua; Lehdon mukaan oirehtimista ei ole ollut ja koulutyö jatkuu normaalisti korjausten ajan.
–On sattunut vahinko, joka nyt korjataan.
Lehto toteaa, että kellarissa kostuneet rakenteet ovat pääosin betonia. Pinnat puhdistetaan ja kuivataan.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20