Outi Helkama muuttaa kotoaan Perniöstä Vuokattiin jo reilun viikon päästä, muu perhe seuraa perässä myöhemmin syksyllä.
Outi Helkama muuttaa kotoaan Perniöstä Vuokattiin jo reilun viikon päästä, muu perhe seuraa perässä myöhemmin syksyllä.
Perniöläiselle hiihtovalmentajalle ja fysioterapeutille Outi Helkamalle avautui vain muutama viikko sitten mahdollisuus lähteä Vuokattiin valmentamaan nuoria kiinalaishiihtäjiä. Ja sinne hän nyt on lähdössä vain muutaman viikon varoitusajalla. Työt alkavat jo reilun viikon päästä.

– Olin työasioissa aiemmin kesällä yhteydessä Vuokatin urheiluopistoon. Sain tietää, että heillä on hiihtovalmentaja haussa. Aluksi en ajatellut, että se voisi koskea minua. Sitten kuitenkin palikat asettuivat kohdalleen ja sain työtarjouksen. He hakivat valmentajaryhmään nimenomaan naista ja fysioterapian osaamista, kuvailee Outi Helkama.

Vuokatti Sport ja Kiinan urheiluministeriö tekivät kesäkuun lopussa  yhteistyösopimuksen talvilajien urheiluakatemiasta. Hanke tuo Vuokattiin pysyvästi jopa 150 kiinalaisurheilijaa. Sopimuksen teon jälkeen alkoi mittava valmentajien rekrytointi.

Kiinalaisia talviurheilijoita on harjoitellut Vuokatissa pienemmässä määrin jo parin vuoden ajan. He ovat olleet palveluihin tyytyväisiä, ja se johti osaltaan mittavamman sopimuksen syntymiseen. Nyt Kiina haluaa panostaa entistäkin enemmän talvilajeihin, koska seuraavat talviolympialaiset järjestetään vuonna 2022 Pekingissä.

Helkama on mukana seitsemän suomalaisen maastohiihtovalmentajan tiimissä, joka luotsaa lukioikäisiä kiinalaishiihtäjiä eteenpäin.

– Tämän viikonkin lopulla Vuokattiin on tulossa 43 uutta kiinalaisurheilijaa, lukee Helkama saapuneita viestejään .

– Nuoret ovat kaukana kotoaan vieraissa olosuhteissa. Me valmentajat olemme heille ehkä äiti- ja isähahmoja. Elämme heidän kanssaan täyttä elämää, eikä se ole olenkaan huono juttu, Outi Helkama ennakoi.

Lue koko juttu torstain 6.9. lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20