Jukka Päivärinta kävelee uudella näyttämöllä. Taidenäyttelykäytössä ollut rakennuksen osa palvelee jatkossa katsomona.
Jukka Päivärinta kävelee uudella näyttämöllä. Taidenäyttelykäytössä ollut rakennuksen osa palvelee jatkossa katsomona.
Sahauksen ääni kertoo, että jossain täällä työskennellään. Silmät kertovat, että paljon on jo työtä tehtykin. Lopulta kolmannen oven takaa löytyy Jukka Päivärinta sahanpurua puseronhelmassa.

Ollaan Perniössä Kirakan Harmaan kylän kulmalla, missä entisen rakennusten jatkoksi on kesän aikana noussut lisää tilaa.  Harmaa kylä on myllylammen tuntumassa sijaitseva, muualta tuoduista vanhoista rakennuksista muodostuva kokonaisuus.

Vähän matkan päässä sijaitsevaa Kirakan vanhaa myllyä ylläpitämään perustettiin taannoin kulttuuriyhdistys Kirakan mylly ry. Yhdistyksen toimintaa ja varainkeruuta ovat myös erilaiset kulttuuritapahtumat, ja esimerkiksi viime syksynä yhdistys järjesti kaksi Juha Hurmeen esitystä, jotka nähtiin Harmaassa kylässä.

Tänä syksynä kylässä tapahtuu taas, mutta uusissa puitteissa. Yhden rakennuksen laajennukseksi on yhdistyksen projektina noussut kolmisenkymmentä neliötä uutta eli tässä tapauksessa vanhaa rakennusta.
–Katselin tätä rakennusta Perniössä jo kolmisenkymmentä vuotta sitten, mutta omistaja ei silloin halunnut myydä. Viime jouluna ajelin samaa tietä ja katsoin, että se on romahtanut ja nyt hirret saikin jo ostaa, kertaa yhdistyksen perustajiin kuuluva Päivärinta.

Rakennus purettiin osiksi ja kuljetettiin Kirakkaan ja nyt siinä on jo vesikattokin päällä ja ikkunat paikallaan.

Menneiden aikojen kirvesmiesten työtä Päivärinta ei lakkaa kehumasta.
–Kun katsoo, millaisia liitoksia sinne on tehty sen ajan vehkeillä, ei voi kuin ihailla. Kirvesmiestaito on ollut händyssä.

Harmaassa kylässä vierailevat taiteen ammattilaiset, tänä syksynä nukketeatteritaitelija Timo Väntsi ja muusikko Kari Mäkiranta. Sovitus Paroni von Münchausenin tarinoista nähdään syyskuun toisena päivänä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20