Rauni Rokan laukuista löytyy ukulelet melkein joka lähtöön. OIkealla on banjolele, banjon tavoin metallikoppainen ukulelen sukulainen.
Rauni Rokan laukuista löytyy ukulelet melkein joka lähtöön.  OIkealla on banjolele, banjon tavoin metallikoppainen ukulelen sukulainen.
Miettikääpä ukulelea. Mitä tulee mieleen ensiksi? Joku hupijuttu kuten Ohukainen ja Paksukainen vanhassa komediassa, tai Elvis hömpän Havaiji-leffan julisteessa?

Nyt unohtakaa kaikki edellinen. Ukulelesta on kerrassaan moneksi, kunhan sille annetaan mahdollisuus.
–Se käy punkista klassiseen, tiivistää perniöläinen Rauni Rokka.

Hän jos kuka sen tietää. Rokka tunnetaan Duo Iäni-kokoonpanosta, mutta lisäksi hän vetää Salon ukuleleorkesteria ja vaikuttaa myös Trilobeatit-kokoonpanossa, niin ikään ukulelensa kanssa. Vastikään Rokka palkittiin tekstistään ”Vintage Love” Karkkilassa järjestetyillä Kukulele-festivaaleilla.

Ukulele poikkeaa kooltaan ja vireeltään kitarasta. 
–Neljä kieltä asettaa toisaalta rajoitteen, mutta toisaalta siitä tulee haastetta, Rokka kuvailee.
Hienon musiikin alkuun pääsee helposti; neljä vapaata kieltä soitettuna tuottaa C6-soinnun; siinäpä Beatlesin Fool on the Hillin alku!
–Ukulele sopii vakavampaankin ja surumusiikkiinkin, Rokka lupaa.
Näin siitä huolimatta, että soittimessa on jotain pohjimmiltaan hyväntahtoista.
–Niin on, että vaikka olisi huono päivä, niin se muuttuu hyväksi siinä soittaessa.

Rauni Rokan elämää musiikki on sävyttänyt aina. Jo pikkutyttönä hän lauloi automatkoilla ja veljien kannustuksella oli osuutensa siihen, mistä aiheesta laulu syntyy. Tädin piano kiehtoi ja veljen kitaraa piti kokeilla salaa. Soittoharrastus sai hyvän alun ja veli lopulta innosti kokeilemaan ukuleleakin.

Karkkilan voittajalaulu kuullaan Duo Iänen keikalla Teijon Mazzuunissa lauantaina. Samoin ohjelmassa on muuta omaa musiikkia ja lainakappaleitakin.
Äänessä ovat Rokan ja Esa Lehtisen soittimina kitarat ja ukulelet. Keikka alkaa klo 16.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20