Vanhassa navetassa säilytettiin myös vanhoja rakenteita, vaikka paljon on tehty uuttakin. Raija ja Arto Hämäläinen ovat rakentaneet juhlatilaa pitkälti omin käsin.
Vanhassa navetassa säilytettiin myös vanhoja rakenteita, vaikka paljon on tehty uuttakin.  Raija ja Arto Hämäläinen ovat rakentaneet juhlatilaa pitkälti omin käsin.
Jos haluaa aloittaa juhla-ateriansa rukouksella vanhaan malliin, on Väärlän Alitalon juhlatilassa helppo luntata. Juhlatilan seinän taulussa on nimittäin kirjattuna ”Ruokaluwut”.
–Mikael Agricolan aapisesta se on otettu ja taulu itse maalattu, kertoo Raija Hämäläinen.
–Kehys pitää vielä rakentaa ympärille, kun aika sallii, jatkaa puoliso Arto Hämäläinen.

Itse tehdään sekin, ja omien kätten jälkeä on käytännössä kaikki ympärillä näkyvä.
Puuseppäpariskunta on asunut Perniön Väärlässä vuodesta 1994 lähtien ja viime vuodet kunnostanut vuodelta 1928 olevaa pihapiirin navettaa juhlatilaksi. Nyt työ on loppusuoralla ja sekä ylä- että alakerta käytössä.

Ruokaluwut-taulun tekemiseen oli taito omissa näpeissä: Raija Hämäläinen on tehnyt puutöiden lisäksi koristemaalausta ja maalannut taulujakin.
Tuosta vaan muutos ei ole käynyt: Hämäläiset kertovat, että esimerkiksi ylisten kattoparrujen päältä siivottiin valtava määrä vanhoja kauroja ja muuta roskaa, alakerrasta taas roudattiin ulos kärrykaupalla maa-aineksia uuden lattian tieltä.
Seinät on kalkittu ja esimerkiksi vanhoja tukiparruja säästetty, kun mahdollista. Vanhat hevospilttuut toimivat raameina tarjoilutiskille.
–Ideoita kyllä oli tekemisen aikana vaikka miten, mutta ensimmäisen ajatuksen kanssa ei kannata vielä lähteä lekalla hommiin, naurahtaa Arto Hämäläinen.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20