Parin kuukauden ikäinen viiksisiippanaaras painoi runsaat kuusi grammaa. Kuva Anette Holappa.
Parin kuukauden ikäinen viiksisiippanaaras painoi runsaat kuusi grammaa.  Kuva Anette Holappa.
Perniön K-Supermarketissa tiistaiaamu alkoi poikkeuksellisesti, kiitos pienen siivekkään.
Tuulikaapissa sisäovien päällä havaittiin jotain, jota aluksi luultiin roskaksi. Toisen kerran vilkaistaessa selvisi, että kyseessä onkin lepakko.

Apuun kutsuttiin Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksessä lepakkoasioista vastaava Jarmo Markkanen. Hän otti nuoren viiksisiippanaaraan alas ja rengasti sen.
–Tämän kesän poikanen se oli ja painoi 6,4 grammaa, Markkanen kertaa.

Hän kertoo, että ensilennoillaan olevat nuoret yksilöt voivat joskus harhautua saaliin perässä esimerkiksi juuri tuulikaappiin. Markkanen arvelee, että liikerakennuksessakin on yhdyskunta.
Rengastuksen jälkeen lepakko lehahti matkoihinsa. 

Lepakoilla on riittänyt syötävää kuivanakin kesänä; yöhyönteisten määrä on Markkasen mukaan normaali. Lepakkohavaintojen tekemisen paras aika on käsillä ja Perniössä havaintoja voi tehdä koko kirkonkylän alueella.
Perniössä elelee neljän lajin lepakoita; viiksi- ja vesisiippoja, korvayökköjä ja pohjanlepakoita.
–Luonnossa olin nähnyt lepakoita ennenkin, mutta en aiemmin noin läheltä, sanoo kauppias Anette Holappa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20