Katerina Drevova on viihtynyt Kemiönsaarella Oliviaa ja Opfeliaa hoitaen.
Katerina Drevova on viihtynyt Kemiönsaarella Oliviaa ja Opfeliaa hoitaen.
Tšekkiläinen Katerina Drevová viettää jo toista kertaa noin kuukauden Emilia Örnmarkin ja Sebastian Grönroosin vieraana Kemiönsaaren Björkbodassa. Viime vuonna hän vietti samassa kodissa myös kuukauden, silloin tosin syyskuussa. Paikka osoittautui niin mukavaksi, että hän halusi tänne uudestaan.
– En ole ollenkaan kaupunki-ihminen. Pidän juuri tällaisista maaseudun rauhallisista paikoista. Viime vuonna tämä oli ensimmäinen pysähdys Pohjoismaiden kierroksellani. Täältä siirryin Ruotsin Tivedstorpiin pieneen hostelliin siivoamaan. Niin teen myös tänä vuonna, Katerina kertoo.
Katerina Drevován pitää huolehtia reissussaan vaan paikasta toiseen siirtymisen kustannuksista. Hän oleskelee paikoissa, jossa hänelle tarjotaan majoitus ja ruoka pientä työntekoa vastaan. Näitä matkailijoita vastaanottavia paikkoja löytyy useilta internetsivustoilta. Katerina matkustaa Workawayn johdattamana. Muita vastaavia palveluita työvaihdon välittämiseen ovat HelpX ja Wwoof.
Emilia Örnmark laati oman ilmoituksensa Workaway-sivustolle ystävänsä suosituksesta. Niin ikään Kemiönsaarella asuvalla ystävällä oli jo pidempää kokemusta matkailijoiden vastaanotosta saman sivuston kautta. Ystävällä oli hevosia, niin myös hänellä vielä vuosi sitten.
– Tämä on mukavaa, kun saa tutustua toisiin kulttuureihin ilman matkustamista. Nyt pienten lasten kanssa se olisikin vaikeaa, toteaa Emilia Örnmark.
Örnmarkilla ja Sebastian Grönroosilla on kaksi lasta, viisivuotias Olivia ja puolitoistavuotias Opfelia. Tällä kertaa Katerina Drevován työtehtäviin on kuulunut vahvemmin lastenhoito.
­– Päiväkoti meni kiinni, kun olin vielä töissä, joten lastenhoito olisi ollut vaikeaa järjestää muuten, kertoi juuri kesälomalle toimittajan töistä jäänyt Emilia Örnmark.
Lastenhoidossa on järjestelemistä muutenkin, sillä Sebastian Grönroos on työnsä vuoksi aina viikon kerrallaan poissa kotoa ja toisen viikon kotona. Hän työskentelee Viking Amorellalla kansikorjaajana.
– Muut maat tulevat meidän luoksemme, meidän ei tarvitse matkustaa. Lapsillekin on tosi kivaa kokea erilaisia kulttuureita, Sebastian Grönroos perustelee.
Vanhempi tytät Olivia onkin oppinut jo paljon englantia pelkästään Workaway-vierailijoiden kautta.
– Olemme ruotsinkielisiä, joten Olivia ei osaa vielä yhtään suomea. Mutta englantia hän osaa. Vasta muutama päivä sitten olimme Ikeassa, jossa Olivia ei ymmärtänyt myyjän suomesta mitään. Hän puhui sitten englantia.
Ensimmäinen Workaway-vierailija tuli Björkbodaan maaliskuussa 2016 Saksasta. Katerina on vieraiden ketjussa yhdeksäs. Elokuussa perheeseen odotetaan vielä lapsen kanssa matkustavaa naista Brittein saarilta.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20