Kaisa Villa aloitti jalkapallon uudelleen muutama vuosi sitten.
Kaisa Villa aloitti jalkapallon uudelleen muutama vuosi sitten.
Jalkapalloa voi harrastaa myös ilman totisia tulostavoitteita. Näin ovat tehneet naiset Perniössä jo kolmen kesän ajan. Harrastajia on listoilla jopa kolmisenkymmentä, mutta kerrallaan yleisurheilukentän nurmelle kokoontuu yleensä hieman toistakymmentä pelaajaa.
Uusia harrastajia on tänäkin kesänä saatu kymmenkunta. Tiia Paju ja Heli Sarparanta lähtivät mukaan yhteisellä päätöksellä.
– Aiemmin olen pelannut jonkin verran miesten kanssa. Pallon hallinta tässä on haastavinta, pohdiskeli Tiia Paju.
– Tämä on kunnon kuntourheilua, vähän erilaista kuin mihin olen tottunut, pohdiskelee joogan parissa paljon aikaansa viettävä Heli Sarparanta.
Sarparannan perheessä myös mies ja poika pelaavat, joten laji ei ole aivan outo.
– Kroatia voisi voittaa nyt maailmanmestaruuden. Kannatan Kroatiaa, tokaisee Heli Sarparanta.
– Minä en ole nähnyt yhtäkään ottelua, kun olen ollut kaksivuotiaan kanssa kotona, harmittelee Tiia Paju.
Maanantaiset naisten jalkapalloharjoitukset sisältävät aluksi tekniikkatreenejä. Lopuksi yleensä päästään pelaamisenkin makuun. Enemmän ottelumeininkiä on keskiviikkoiltaisin, kun mukaan saadaan myös muutamia miehiä.
Kaisa Villalla ehti tulla pelaamiseen kahdenkymmenen vuoden tauko.
– Lajista olen ollut aina kiinnostunut ja pelasinkin joukkueessa noin 15-vuotiaana. Nyt oma poika pelaa, ja valmensin ensin hänen joukkuettaan. Tämä on hyvää kuntoilua. Saa heittää huolet ja murheet nurkkaan, kun kentälle tulee, kiittelee Kaisa Villa.
Maailman tasolla Kaisan suosikki on Hollanti, mutta joukkue ei pääsyt nyt MM-kisoihin.
Naisten ryhmän vetäjänä aloitti kolme vuotta sitten Johanna Lindegren. Hän pelasi nuorempana paikallisessa joukkueessa, mutta muutti myöhemmin muualle. Muutto takaisin kotiseudulle sai innostuksen taas heräämään.
­– Aloin kaivata omaa harrastusta, mutta ensimmäisenä vuonna ei saatu vielä ryhmää kasaan. Lupasin kuitenkin ryhtyä yhteyshenkilöksi, ja vähitellen kiinnostuneita alkoi ilmaantua. ”Puskaradion” kautta aika moni on tänne tullut, tietää Lindegren.
Ryhmällä ei ole varsinaista valmentajaa, mutta välillä on saatu vinkkejä mm. muita joukkueita valmentavalta Pauli Luusalolta.
– Myöhemmin kesällä meillä on sovittuna yksi harjoitusottelu. Salossa elokuun lopussa pidettävään Mimmicupiin olemme myös menossa pelaamaan, tietää Johanna Lindegren.
Naiset aikovat palloilla aina lokakuuhun saakka. Silloin kauden päättää Salossa järjestettävä Hymystä hymyyn –turnaus.
Harrastenaiset ottavat joukkoihinsa mielellään jatkuvasti uusia pelaajia. Naisten harjoitukset ovat maanantaisin Perniön yleisurheilukentän nurmella kello 19.15. Myös keskiviikkoisin pelataan ”höntsäjalkista” samaan aikaan. Tänne ovat myös miehet tervetulleita.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotieNew
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20