Trampoliini saatiin lahjoituksena Lainerantaan täksi kesäksi.
Trampoliini saatiin lahjoituksena Lainerantaan täksi kesäksi.
Harvan kyläyhdistyksen asioita dokumentoidaan niin tarkasti kuin Tieksmäki-Metolan. Jokaisesta perjantaisesta kesäsaunastakin tehdään päiväraportti, johon listataan kävijät ja veden lämpötila. Myös kyläyhdistyksen nettisivut sisältävät runsaasti ajantasaista tietoa tulevista tapahtumista.
Yhdistyksen puheenjohtaja Jaana Joutsen on tottunut työssään Ykkösakselin hankeneuvojana järjestelmälliseen raportointiin, ja sama meno jatkuu myös yhdistystoiminnassa. Ei ihme, että kyläyhdistyksen tukikohtaa Lainerantaa on saatu kunnostettua ja rakennettua vuosien saatossa mittavaksi vapaa-ajan keskukseksi.
– Vähän papereiden pyörittelyä ja lomakkeiden täyttämistä se vaatii, mutta aika hyvän tuntipalkan siitä lopulta saa, Joutsen arvioi.
Naarjärven rannalla sijaitseva kyläyhdistyksen saunarakennus ja grillikatos rakennettiin jo nelisentoista vuotta sitten. Viimeisin hanke oli rannan ruoppaus ja isomman laiturin hankkiminen kaksi kesää sitten. Tieksmäki-Metolan kyläyhdistys on saanut tukea hankkeisiinsa vuosien saatossa yli 50.000 euroa. Talkootyötä hankkeisiin on kuulunut lähes 2400 tuntia.
– Vaikeahan tällaisia olisi ollut toteuttaa ilman EU-rahaa, myöntää Joutsen.
Uusin hankinta pihapiirissä on tosin saatu lahjoituksena. Trampoliinia ovat kokeilleet jo aikuisetkin.
Laineranta on saavuttanut suuren suosion myös vuokraajien keskuudessa. Etenkin kesäisin varauskirja täyttyy nopeasti.
– Saamme vuokratuloja vuosittain noin 3000 euroa. Se on tärkeä tulonlähde. Emme mitenkään erityisesti mainosta tätä, mutta esimerkisi Facebookin kautta tänne on löytänyt paljon lähiseudun yhdistyksiä, kiittelee Jaana Joutsen.
Puheenjohtajan ohella yksi aktiivisimmista kyläyhdistystoimijoista on Maritta Korpela.
– Enemmän täällä tulee aikaa vietettyä kuin kotona Salossa. Kylätoimintaan tulin mukaan, kun aloin pitää isäni kotipaikkaa tässä lähellä. Jos vähän remonttia tekisi ja sisävessan hankkisi, niin talvellakin voisi asua täällä pidempään, Korpela pohtii.

Lisää painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20