Markku ja Pirjo Salonen sekä Jouko ja Lea Juvonen pitivät sunnuntain konsertista.
Markku ja Pirjo Salonen sekä Jouko ja Lea Juvonen pitivät sunnuntain konsertista.
Pilvinen viikonloppu kääntyi auringonpaisteeksi, kun ihmiset kansoittivat Kiskon punaisen kirkon tienoon sunnuntaina iltapäivällä. Sisältä kirkko hohti valkoista loistetta kilpaa Laulun juhlaa - konsertin tähtien kanssa, jotka ovat musiikkimaailman huippua. Ylioppilaskunnan Laulajien seniroista koostuva mieskuoro YL Alumni Ensemble esitti muun muassa Heikki Klemetin Oi kallis Suomenmaan ja Sibeliuksen Sydämeni laulun. Huippusopraano Camilla Nylund lauloi pianisti Matti Hirvosen säestämänä muun muassa Armas Järnefeltin, Toivo Kuulan ja Selim Palmgrenin säveliä.

Kirkon pihamaalla odottelivat kiskolaispariskunta Markku ja Pirjo Salonen kiikalalaisten ystäviensä Jouko ja Lea Juvosen kanssa. Juvosetkin ovat alun perin Kiskosta.

- Sydänkesän Sävelet on aivan upea tapahtuma. Hankimme liput aina heti talvella, Pirjo Salonen kertoo.

Nelikko kehuu vuolaasti Kiskon nykyistä kulttuuritarjontaa, jota Kisko-Seura vie aina vaan parempaan suuntaan. On niin musiikkia kuin taidenäyttelyitä.

Musiikkifestivaali järjestettiin kolmannen kerran. Tapahtuman toteuttaa Kisko-Seura yhdessä oopperajohtaja Lilli Paasikiven kanssa. Tällä kertaa kuoron osalta mukana oli järjestelemässä kesäkiskolainen Matti Palmén.

Yle nauhoitti konsertin ja se on kuunneltavissa Yle Areenassa Yle 1:n klassisen musiikin ohjelmissa.

Sunnuntain ohjelmaa edelsi perjantaina Kesäyön tunnelmia -konsertti Kiskon kirkossa. Mezzosopraano Lilli Paasikivi, Kansallisoopperan jousisoittajat ja pianisti Johannes Piirto esittivät Johannes Brahmsia, Franz Schubertia ja Robert Schumannia.

YL Alumni Ensemble oli ensimmäinen kuoroesiintyjä Sydänkesän Sävelissä.

Saksan Dresdenissä asuva Camilla Nylund on saksankielisen oopperan kiintotähti ja suosittu Wagnerin ja Straussin teosten tulkitsija. Tänä vuonna hän dybytoi New Yorkin Carnegie Hallissa ja ensi vuonna Metropolitan -oopperassa.

Kiskossa Nylund pistäytyi Berliinin, Frankfurtin, Zürichin ja Wienin jälkeen. Hänen viimeisin kiinnityksensä oli rooli Carl Maria von Weberin Taika-ampuja -oopperassa Wienin valtionoopperassa.

Nylund ei esiinny usein kirkoissa. Kisko sekä Karjalohjan kirkon lied-konsertti elokuussa Lohja soi -tapahtumassa ovat poikkeuksellisia. Hän pitää tämän kesän kirkkoja ihanina paikkoina konsertoida.

- On hienoa, että pienemmälläkin paikkakunnalla voidaan tehdä laadukas musiikkitapahtuma, eikä kaikki keskity vain suuriin kaupunkeihin, Nylund sanoo.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20