Sampsa Sarparannan taidetta nähdään seuraavaksi Teijolla.
Sampsa Sarparannan taidetta nähdään seuraavaksi Teijolla.
Jos ei Sampsa Sarparannalla olisi muutenkin riittävästi kiirettä ja tekemistä, niin kaiken päälle tulevat vielä jalkapallon MM-kisat, joita pitäisi ehtiä seurata. Ainakin Portugalin tähden Ronaldon tekemiset.
Sarparanta on kuvataiteilija, muusikko ja jalkapallomies.
–Jalkapallossahan on kaikki. Siellä on sankarit ja pahikset ja tuhkimotarinoita. Se yhdistää ihmisiä ja samalla se on loppupeleissä täysin merkityksetöntä, Sarparanta hymähtää. 

Työhuoneen hämyssä Perniön asemalla ei kuitenkaan ole määrä puhua urheilusta vaan taiteesta. Otos Sarparannan tauluista on kulkenut pitkin Suomea Art Tour- taidekiertueella ja vastikään purettiin kaksi näyttelyä Helsingissä. 
Seuraavaksi hänen töitään nähdään lähellä, Teijon Masuunissa. Ympäröivä todellisuus -näyttely avautuu ensi keskiviikkona.


Nähtäväksi jää, saadaanko Teijon näyttelyyn myös aivan tuoreita töitä, ja jos saadaan, millaisia. 
–Päässä kyllä on ajatuksia, mutta on eri asia mitä sieltä saa kankaalle. Voisin vaikka kaivaa esiin muutaman vuoden takaisen abstraktin Sampsa Sarparannan. 
Tai sitten keventää sävyä muuten vaan. Sarparannan viime vuodet ovat tuottaneet tummasävyistä jälkeä; ihmishahmoja usein lähikuvissa ja välillä kovin synkeissä maisemissa. 
–Sitä on tultu kysymään, että onko minulla kaikki hyvin. Ei ole voinut kuin vastata, että minulla on, mutta maailmassa ei, toteaa kapitalismikriitikko Sarparanta. 

Uusi ote voisi tarkoittaa kevyempiä sävyjä ja uusia aiheita. 
–Eihän se tarkoita sitä, että sanomisen pitää loppua ollenkaan, ja ne jotka minut tietävät, tietävät mitä mieltä asioista olen. 
–Maailmassa on paljon rumaa, mutta myös paljon äärettömän kaunista.

Koko juttu painetussa lehdessäK-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20