Rullasta tuleva metallilanka kiristää jouhet harjan puuosaan. Kaarnalaiva työllistää Kai Heiskarin lisäksi myös hänen vaimoaan ja tytärtään.
Rullasta tuleva metallilanka kiristää jouhet harjan puuosaan.  Kaarnalaiva työllistää Kai Heiskarin lisäksi myös hänen vaimoaan ja tytärtään.
Tämä on sananmukaisesti käsityötä. Kai Heiskari pitelee toisessa kädessään puista harjan runkoa, jonka läpi tulee lenkki metallilankaa. Toisessa kädessään hänellä on jouhia, joista sormet näppärästi erottelevat pienempiä nippuja. Kohta metallilanka kiristää pienemmän nipun kiinni puuhun. Saunaharja on valmistumassa, yksi monista. Työn käydessä kuuluu vain pieni suihke langasta.
–Hiljaistahan tämä työ on, myöntää Heiskari.

Hän on toisen polven harjantekijä, jonka yritys Kaarnalaiva on löytänyt tiensä Teijolle, Masuunin pihapiiriin.
–Isä teki aikanaan harjoja ja äiti myi niitä toreilla. Verstaan lattialla tuli istuttua jo pienenä. Kyllä tämä sieltä lähtee, myöntää Heiskari.
–Vaikka olen tehnyt muitakin hommia välissä, tähän on veto, vaikka välillä toimeentulo olisikin tiukemmassa.

Tuuloksessa syntynyt Heiskari on tehnyt kierroksen eteläisessä Suomessa ja päätyi Teijolle vähän kuin sattumalta.
–Juha Bäckmand tarjosi torppaa kartanon lähellä pitkällä vuokrasopimuksella ja tartuimme siihen. Siellä on nyt vuoden päivät tehty kunnostustöitä.
Kun koti siirtyi Teijolle, sai verstaskin omat tilat kylästä – samoin pieni puoti verstaan yhteydessä. 

Käsityöläisen johtotähdet ovat luonnonmukaisuus ja ekologisuus.
–Olin maaliskuussa messuilla ja siellä huomasi, että nyt muovista eroon pääseminen on puheenaihe. Oli vielä muoviton maaliskuukin. Puisesta tiskiharjasta on ollut oikein buumi, iloitsee Heiskari.
–Puinen tiskiharjahan on keittiössä ihan sisustuselementti. Moni valitsee väriä kauan.

Koko juttu painetussa lehdessä

 

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20