Lauri Vuorisen seura kiinnosti heti leirin alussa. Eemeli Varemäki ja Onni Vuorinen vaihtavat kuulumisia maajoukkuehiihtäjän kanssa.
Lauri Vuorisen seura kiinnosti heti leirin alussa. Eemeli Varemäki ja Onni Vuorinen vaihtavat kuulumisia maajoukkuehiihtäjän kanssa.
Näinkin voi nuorten hiihtoleiri alkaa: osallistujien ensimmäinen tehtävä oli repäistä wc-paperirullasta niin monta palaa kuin arvelivat tarvitsevansa kertakäynnillä. Seuraava etappi ei ollut kuitenkaan toiletti, vaan viereisestä ystävästä piti kertoa niin monta asiaa kuin hän oli papereita repinyt.

Valmentajat näyttivät mallia. Leirin "päävalmentajat" Lauri Vuorinen ja Outi Helkama kertoivat totuuksia toisistaan.
– Laurillahan on monta lempinimeä. Late, Tappi, Parrunpätkä, Perniön Dynamo, aloitti Helkama.
– Sehän on selvää, ettei Lauria voinut leirin keittäjäksi ajatella. Monta vuotta sitten hän laittoi perunat kiehumaan pesemättä eikä muistanut lopulta ottaa niitä ollenkaan pois hellalta. Katsoin kuitenkin Wikipediasta, että hänellä on sentään maailmancupin seitsemäs sija. Ehkä hän kuitenkin valmentajaksi kelpaa, naljaili Helkama.

Keskiviikkoaamuna aloiteltiin Perniön yhteiskoulun tiloissa Lauri Ski Camp -hiihtoleiriä.
Aloite leiristä tuli Perniön Urheilijoiden hiihtovalmentajana toimivalta Helkamalta, ja jo kansainvälisen huipun tuntumaan sprinttihiihdossa noussut Vuorinen tuli mielellään opastamaan kasvattajaseuransa tapahtumaan.
9–13 -vuotiaita hiihtojunioreita saapui paikalle yli 20, kaukaisin Kiuruvedeltä saakka. Kolmipäiväisellä leirillä nuorten hiihtäjien ohjelmassa on kuusi erilaista harjoitusta.  Esimerkiksi torstaina on Lauri Vuorisen oma päivä, jossa on keskivartalotreenin lisäksi sprinttejä.
– Ei kuitenkaan suksilla tällä kertaa, koska rullasuksien hallinta ei ole kaikilla niin hyvin vielä hallussa, kertoi Vuorinen.

Keskiviikkoaamuna kokeneimmat rullahiihtäjät lähtivät Aseman suoralle harjoituksiin Vuorisen ja Helkaman johdolla. Perjantaina vuorossa on leirin pisin harjoitus, kun ryhmä lähtee vaeltamaan Teijon kansallispuistoon Nenustannummelle.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20