Mansikkaa lähdössä kuluttajille. Mia Lindroos ja Monica Mustamo pakkaavat Rantamäen tilalla.
Mansikkaa lähdössä kuluttajille. Mia Lindroos ja Monica Mustamo pakkaavat Rantamäen tilalla.
Hetkessä lämpimäksi äityneestä keväästä,  hellejaksosta ja kuivuudesta huolimatta yksi asia pitää: mansikkasato on valmistumassa ja keskikesän juhlassa on taite.
–Pääsato ei valmistu ennen juhannusta, mutta juhannukseksi moni ostaa mansikat, vaikka sataisi räntää, kertoo Rantamäen tilan Terhi Koskela-Mustamo.
–Rasiamyynti lähtee kunnolla juhannuksesta ja laatikkomyynti tulee sen jälkeen.

Viljelijä oli tiistaina huojentunut: vuosi on tähän asti ollut mansikan kannalta työläs.
–Ensin oli kylmä kevät eikä rivejä päästy edes harjaamaan. Sitten tuli yhtäkkiä helle, sitten ei tule vettä ja sitten viime viikolla oli vielä hallaa, Koskela-Mustamo summaa.
Tuplaharson alla olleet ja kastellut kasvustot selvisivät hallasta hyvin, yksinkertaisen harson alla olleita lehtiä kylmä vähän puraisi.


Hästön tilalla Särkisalossa lämpö aikaisti aikataulua:
–Avomaanpoiminta aloitettiin toukokuun viimeisenä päivänä, noin puolitoista viikkoa etuajassa normaalista. Pääsatokausi ajoittuu juhannuksen kahta puolta, sanoo Janne Eriksson.

Hästössä halla on tehnyt vain pieniä vaurioita.

–Yksi vuoden erikoispiirre on ollut lämpötilavaihtelut. Illalla seitsemän, kahdeksan aikaan voidaan olla melkein hellelukemissa ja aamulla nollassa, Eriksson muistuttaa.

Hän sanoo, että mansikka jää tänä vuonna verraten pieneksi.
–Toisaalta aurinko tuo taas marjaan makeutta.

Lisää mansikka-asiaa painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20