Teijon koulun pihassa vietetään iltapäiväkerhoa ensi syksynä. Tuleva ekaluokkalainen Severi näyttää kiipeilyn mallia äiti Susanne Ristolaiselle.
Teijon koulun pihassa vietetään iltapäiväkerhoa ensi syksynä. Tuleva ekaluokkalainen Severi näyttää kiipeilyn mallia äiti Susanne Ristolaiselle.
Teijon koulun pihalla olivat tiistaiaamuna tyytyväinen äiti ja poika. 
Teijon alueen kyläyhdistys ottaa vastuun 1-luokkalaisten iltapäivätoiminnasta, ja päätös vetää suuta messingille.

–Se on ihan olennaista, että toiminta jatkuu Teijolla ja vielä tutussa paikassa koululla, kiittää Susanne Ristolainen.

Hän kertoo, että vanhempien keskuudessa pohdittiin jo vaihtoehtoisia suunnitelmia toiminnan järjestämiseksi, kun kävi selväksi, että kaupunki ei iltapäivätoimintaa järjestä. 
–Mietimme yhteistyötä seurakunnan tai MLL:n kanssa, mutta niitä ei viety vielä sen pidemmälle, kun jo tuli tieto kyläyhdistyksen suunnitelmista. Mietimme, että ehkä he järjestävät tyyliin luontokerhoa kerran viikossa, mutta sieltä tulikin tarjous, että joka päivä puoli viiteen. Sehän oli enemmän kuin ollenkaan uskallettiin toivoa.

Kyläyhdistyksessä tehdään nyt työtä käytännön asioiden kanssa.

–Hallitus on tehnyt asiasta päätöksen ja työntekijöiden rekrytointi alkaa. Tavoitteena on, että kesäkuun aikana olisi nimet paperissa, sanoo puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta.

Kerhosta vastaamaan palkataan ammatti-ihminen.
–Pitää olla työkokemusta tai koulutusta alalta. Toiminnan pitää olla sellaista, että siellä on lasten turvallista olla, Ranta korostaa.

Varsinaisen työntekijän lisäksi tarvitaan myös tuuraaja. Yhtenä vaihtoehtona on se, että koulunkäyntiavustaja vastaisi kahdesta iltapäivästä ja varsinainen kerhon vetäjä kolmesta.
Kerhomaksut ovat samansuuruiset kuin kaupungin vetämässä toiminnassa ja ne kattavat kuluista osan. Loput maksaa kyläyhdistys. Palkkakulujen lisäksi menoja syntyy muun muassa vakuutuksista ja välipaloista.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20