Nancy Seidel ja Joy McFate Lee kiersivät viime viikolla esivanhempien jäljillä. Perniön kirkonkylässä pidettiin kahvi- ja jutuntekotauko.
Nancy Seidel ja Joy McFate Lee kiersivät viime viikolla esivanhempien jäljillä.  Perniön kirkonkylässä pidettiin kahvi- ja jutuntekotauko.
Perniötä ja Särkisaloa kiersi viime viikolla puhelias kaksikko matkalla isien ja äitien mailla. Seppo Willgrenin auton kyydissä istuivat Nancy Seidel ja Joy McFate Lee, ja kun auto saapui Värrän tilalle Perniön Aaljoella, oltiin molempien naisten juurilla.

Värrän talossa syntyi toukokuussa 1886 Förbomin perheeseen tytär Beda. Hän varttui, meni neljännellä luokalla Hakkalan kouluun Särkisaloon ja lähti 17-vuotiaana Amerikkaan. Tai lähetettiin, Beda kun oli raskaana.
–Erään tiedon mukaan hänelle olisi ostettu lippu. Se oli silloin vaikea asia, että naimaton tyttö odottaa lasta, muistuttaa Nancy Seidel.

Ellis Islandille alus saapui marraskuussa 1903. Beda matkusti ilmeisesti junalla länsirannikolle ja suomalaisyhteisöön, joka osaltaan piti huolta äidistä ja huhtikuussa 1904 syntyneestä tyttölapsesta. Bedasta tuli savottakokki, joka näki lastaan lähinnä viikonloppuisin.


 Nancy Seidel ja Joy McFate Lee ovat Bedan lapsenlapsenlapsia.Kaksikko kiersi esiäidin lapsuudenmaisemia Aaljoelta Särkisaloon ja ihasteli näkemäänsä.
–Maaseutu on kaunista ja voisin uskoa, että aika samannäköistä kun Bedan täällä ollessa, arvioi McFate Lee.

Ainakin erot hänen kotiseutuunsa ovat selvät; McFate Lee asuu Houstonin miljoonakaupungissa perheineen. Bedan tarina jatkuu siis tämän perheen myötä osaltaan Yhdysvalloissa.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20