Taustalla häämöttävä Perniön lukio on kohta Aleksi Lindholmille historiaa:  ylioppilasjuhlia vietetään parin viikon päästä.
–Oho. Sehän kuulostaa...aika hienolta, huokaisee Aleksi Lindholm puhelimeen.
Hän on juuri kuullut Perniönseudun Lehden toimittajalta kirjoittaneensa ylioppilaskokeissa komean rivin, kuusi laudaturia. Tulokset tulivat koululle perjantaiaamuna.

Listalla lyövät kättä luvut ja lukuaineet: Perniön lukiosta kirjoittavan Lindholmin täyskäteen kuuluivat yhteiskuntaoppi, filosofia, äidinkieli, englanti, historia ja pitkä matematiikka.  Lindholm toisaaalta tuumii, että pitkä matematiikka ja esimerkiksi filosofia ovat varsin lähellä toisiaan.
–Molemmissa on samaa analyyttistä pohdiskelua. Esimerkiksi jonkun moraalifilosofian pitäisi toimia kaikkiin kysymyksiin, hän puntaroi.

Lähilukio oli peruskoulun jälkeen selvä valinta.
–Lukiossa on eri aineiden myötä paljon vaihtelua, ja se on vielä tässä lähellä.
Laudatur-rivistä kuuluu kunnia myös opettajille.
– Perniössä opettajat ovat hyviä. Esimerkiksi matematiikassa toimii se, että ensin annetaan joku informaatioläjä ja sitten lähestytään sitä käytännöllisistä näkökulmista. Se toimii, kun opetusryhmät ovat kohtuullisen kokoisia. On ihan eri asia, että on opettaja siinä lähellä neuvomassa kuin että olisi vaan joku nettisivu.

Ylioppilaskokeissa menestymiseen taas tarvitaan Lindholmin mielestä muutakin kuin vain kevään kestävä pänttääminen.
–Soveltavuushan kokeissa vaan lisääntyy. Pitää olla utelias muutenkin ja kuunnella esimerkiksi podcasteja.
Kuten abeilla yleensä, ei tulevaisuus vielä ole kiveenhakattu Aleksi Lindholmillakaan. Elokuvan ystävän yhtenä haaveena kimaltelee työ luovalla alalla kuten elokuva -tai televisiotuotantojen parissa käsikirjoitus- tai ohjaustehtävissä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20