Nämäkin asiat on syytä kerrata, ennen kuin verkko- tai katiskakausi mökillä alkaa. Kurt Westberg näyttää pyydysten merkitsemisohjeita.
Nämäkin asiat on syytä kerrata, ennen kuin verkko- tai katiskakausi mökillä alkaa.  Kurt Westberg näyttää pyydysten merkitsemisohjeita.
Särkisalo-Finbyn kalastusalueen puheenjohtaja Kurt Westberg ei tarvitse kauaa aikaa sen miettimiseen, mitä hyötyä Särkisalo-Finbyn ja Kemiönsaaren kalastusalueiden yhteenliittymisestä on.
– Iso asia on, että saamme leveät hartiat viedä molemmille alueille yhteisiä intressejä eteenpäin. Kun pieni Särkisalo on osa isoa Kemiönsaarta, se on ihan toinen juttu kuin että olisimme yksin.

Esimerkki yhteisistä intresseistä on hyljekysymyksen hoito. Hylkeitä tavataan Särkisalossa tämän tästä ja kalastajia niiden verottamat saaliit ja rikotut pyydykset närästävät.
–Kiintiöissä on varaa, mutta metsästäjiä ei tahdo olla, Westberg toteaa.

Ensi vuoden alussa toteutuvassa kalastusalueiden liitoksessa syntyy Kemiönsaaren kalatalousalue. Kartalla suuri alue voi lisätä myös kalastuksenvalvojien määrää Särkisalon vesillä, uskoo Westberg.
–Se on ihan mahdollista, kun alueiden raja ei ole määräävä tekijä. Joku voi tulla Kemiönsaaren puolelta tännekin.

Kalastusalueiden tehtäviin kuuluvat muun muassa kalastuksenvalvonta, omistajakorvausten jako vesialueiden omistajille ja mahdollisesti erilliset projektit. Särkisalossa on tehty esimerkiksi istutuksia ja pidetty koululaisten kalapäivää.
Vesialueen omistajalle tuleva muutos ei paljoa näy.
–Mahdollisissa omistajakorvauksissa muuttuu maksajan nimi, ja vuosikokouksessa on aiempaa enemmän väkeä, kärjistää Westberg.
Kalastajalle muutos ei myöskään näy; samojen maksujen ja lupien on oltava kunnossa kuin tähänkin asti.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20