Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu etenee virkamiestasolla, vaikka poliittisella tasolla uudistuksesta ja sen aikataulusta käydään  kädenvääntöä.  Salossa vieraillut Varsinais-Suomen muutosorganisaation johto esitteli nykyhetken tilannetta muun muassa kaupungin henkilöstölle ja luottamushenkilöille.

Perniössä kiinnostavat erityisesti väliaikaistiloihin siirretyn terveysaseman ja Vuorelan hoivakodin dementiayksikön tilanne. Dementiayksikön asukkaat muuttavat syksyllä Saloon Mahlakankareelle väliaikaistiloihin.
Muutosorganisaatio ei ota kantaa siihen, miten Salon kaupunki asian ratkaisee.
–Tässä vaiheessa se on puhtaasti Salon kaupungin asia. Me emme voi ottaa siihen kantaa. Yleinen viesti on ollut sellainen, että suosittelemme maltilliseen etenemiseen, on sitten kysymys uusinvestoinneista tai kiinteistöjen myynneistä, muutosjohtaja Antti Parpo sanoo.
Hänen mukaansa kunnat tekevät omat päätöksensä. Esimerkiksi Kemiönsaaren kunnassa tehtiin päätös terveyskeskuksen rakentamisesta ja asiasta käytiin keskustelua myös muutosorganisaation kanssa.

Kaupunginjohtaja Lauri Innan mukaan myös Salo käy jatkuvaa keskustelua muutosorganisaation johdon kanssa monenlaisista asioista.
Perniön terveysaseman tilanne on joka tapauksessa ratkaistava.
–Perniö on hieno eteläinen keskuksemme. Meillä on oma investointitaulukkomme. Meidän pitää harjoittaa vastuullista päätöksentekoa. Syksyllä on meidän viimeinen momentum, Inna pohdiskelee.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20