01netti2.jpg
Hiihtäjäpari Lauri Vuorinen ja Johanna Matintalo katkaisi lomansa maastojuoksujen takia.

Jarkko Järvenpään kunto on rautaa. Tampereen Pyrinnön mies voitti maastojuoksun SM-kisoissa Perniössä miesten yleisen sarjan molemmat matkat. Järvenpää nappasi ensin voiton puolenpäivän aikaan startanneella 12 kilometrin matkalla ja juoksi tuplamestaruuteen vajaa viisi tuntia myöhemmin kisat päättäneessä neljän kilometrin kisassa.

– Oli hienoa päästellä täydellä keuhkolla, iloitsi Järvenpää jälkimmäisen voittonsa jälkeen.

Lyhyemmän matkan veto yllätti hänet itsensäkin.

Naisten yleisessä sarjassa saatiin odotettu voittaja, kun estejuoksijana paremmin tunnettu Vasa IS:n Camilla Richardsson otti ylivoimaisen voiton.

– Pyrin ottamaan alun rauhallisesti, mutta sitten kuitenkin kiristämään, koska Kristiina Mäellä on parempi loppukiri, Richardsson analysoi juoksuaan.

 

Perniöläisittäin mielenkiintoa herättivät aivan kisakeskuksen kupeessa lapsuutensa viettänyt Lauri Vuorinen ja hänen avopuolisonsa Johanna Matintalo. Olympiahiihtäjistä juoksutaustan omaava Matintalo sijoittui kärjen tuntumaan 22-vuotiaiden naisten sarjassa, mutta Vuorinen jäi kauemmas kärjestä.

– Ruuminrakenteeni ei oikein sovellu kestävyysjuoksuun, ja hiihtäjän lomakausikin on vielä menossa. Halusin kuitenkin osallistua, koska kisat ovat Perniössä. Taisin käydä täällä viimeksi jouluna, pohti Vuorinen.

Aurinkoinen sää suosi Perniön SM-maastojuoksuja. Yleisöä saapui paikalle runsaasti, ja järjestelytkin sujuivat mutkattomasti.

– Kiitettävää palautetta on tullut, sanoi kilpailujen johtaja Simo Järvelä myöhään iltapäivällä.

– Puolitoista vuotta on järjestelty 10-15 hengen ydinporukalla, ja talkoolaisia saatiin mukaan parisataa. Kova ponnistus, mutta hieno tapahtuma, hän tähdensi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20