Kiskonjoki kuohuu kohti koskea. Sillalla maisemia katselevat WWF:n Jussi Nikula ja Elyn Pinja Kasvio ja kauempana WWF:n Matti Ovaska ja Manu Vihtonen.
Kiskonjoki kuohuu kohti koskea. Sillalla maisemia katselevat WWF:n Jussi Nikula ja Elyn Pinja Kasvio ja kauempana WWF:n Matti Ovaska ja Manu Vihtonen.
Latokartanonkoski näytti parhaat puolensa viime torstaina; virta oli vuolas ja kevätaurinko paistoi.
–On hieno paikka. Tällaisia kohteita ei eteläisessä Suomessa juuri ole, hehkutti WWF:n virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen.

Kosken rantoja ei kierretty luontoretkimielessä vaan tulevia työmaita katsellen. WWF järjestää Kiskonjoella kahdessa paikassa talkooleirit elokuussa; osa leiristä tehdään töitä Latokartanonkoskella ja muutama päivä käytetään Saarenjärvellä.

Kiskonjokivesistössä tehdään kunnostustöitä useamman hankkeen puitteissa.
WWF:n leiri toimii Freshabit-hankkeen alla se järjestetään yhdessä Ely-keskuksen kanssa. Kokonaisuuteen liittyy myös Saarenjärveä parantava Saavi-hanke.
Elokuussa rannoilla uurastaa parikymmentä talkoolaista ja lisäksi edustajat taustaorganisaatioista. Talkooleirien suosio hämmästytti jopa järjestäjänsä.
–Parissa tunnissa olivat listat täynnä, kertoo suojeluasiantuntija Teemu Niinimäki.

Elokuuhun on vielä matkaa, mutta jotain tehtävistä toimenpiteistä tiedetään jo: Latokartanonkoskella aiotaan muun muassa poistaa vieraslajeja, siistiä roskia ja ehostaa aiemmissa kunnostustöissä jääneitä koneenjälkiä.
Kosken rantamilla on avattu viime syksynä uusia polkuyhteyksiä ja uusittu opastusta ja tässä työssä maastoon on jäänyt vähän traktorinjälkiä. Urat siistitään purulla.
–Ja luontohan ottaa äkkiä omansa takaisin, muistutti paikallisoppaaksi lähtenyt Jarmo Markkanen.
Saarenjärvellä jatketaan puolestaan niittoja. Saavi-hankkeen projektikoordinaattori Maria Yli-Renko arvelee, että töitä tulee tehtäväksi sekä käsin että koneilla.
Yksi osuus Freshabit-hanketta ovat virtavesien kunnostukset ja purouomiin puututaan myös elokuun talkoissa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20