Kaksi kolmesta yrittäjästä; Kim Arell ja Kristian Aitio, joka esittelee ulkoporealtaan rungon osaa. Mikko Lehtonen oli jutuntekopäivänä työkeikalla Helsingissä.
Kaksi kolmesta yrittäjästä; Kim Arell ja Kristian Aitio, joka esittelee ulkoporealtaan rungon osaa.  Mikko Lehtonen oli jutuntekopäivänä työkeikalla Helsingissä.
Kristian Aitio näyttää osista yhteen hitsattua alumiinikehikkoa ja selvittää, miten kehikoista kootaan ulkoporealtaan runko.
Kehikot syntyvät Perniön Mäntyniementiellä Lounais-Suomen Alihankinta Oy:n tiloissa ja ne menevät Novitek Oy:n käyttöön.

Perniöläisyritys on kasvanut nykyiseen mittaansa runsaassa vuodessa. Kaiken takana on Aition ja Mikko Lehtosen tuttavuus.
Aitiolla on pitkä kokemus koneasentajana ja Lehtonen on hitsausalan ammattilainen.
–Päätimme, että harrastetaan vähän ja sama se sitten on pistää yritys pystyyn. Jos tulee tilauksia, saadaan hallin vuokra maksettua ja kerätään jokunen euro, Aitio muistelee.

Sana metallialan osaajista kiiri ja työtilauksia alkoikin sadella.
–Perhesuhteet taisivat olla koetuksella, kun siinä tehtiin pitkää päivää, Aitio myöntää.
Aitiolla on toistaiseksi päivätyö Finnfoamin tuotantopäällikkönä ja oma yritys vie lopun ajan, Lehtonen taas oli jutuntekopäivänäkin työntekijän kanssa keikalla Helsingissä.
–Teemme Skanskalle alihankintana töitä Viikin vedenpuhdistamolla, kertoo Aitio.

Yrityksellä on kaksi aputoiminimeä; toisen alla tekee Lehtonen teollisuusputkien hitsauksia, toinen taas keskittyy rakennuspelti- ja ilmastointitöihin ja sen nimissä ahkeroi maanantaina kolmantena yrittäjänä aloittanut Kim Arell.
–Maanantaina aloitin yrittäjänä ja heti tehtiin kaksitoistatuntinen päivä, Arell naurahtaa.

Yritys muuttaa kesäkuun alussa, tosin vain naapurihalliin.
Käyttöön tulevat suuremmat tilat ja samalla satsataan kalustoon.
–Voisi sanoa, että investoidaan perinteiseen konepajapuoleen, Aitio toteaa.
Kyseessä on edelleen alihankinta, allasyhtiön lisäksi yritys tekee yhteistyötä muun muassa Wipron kanssa.
–Markkinointihan meillä on tähän asti ollut nolla, Aitio naurahtaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20