Marinan tilat täyttyvät meriaiheisella taiteella. Eilen töitään olivat ripustamassa Arja Pykäri, Helena Tuura, Larisa Evstifeeva-Auraniemi sekä Ulla Kuronen.
Marinan tilat täyttyvät meriaiheisella taiteella.  Eilen töitään olivat ripustamassa Arja Pykäri, Helena Tuura, Larisa Evstifeeva-Auraniemi sekä Ulla Kuronen.
Mathildan Marinassa ei tarvitse arvuutella, mikä on teema taidenäyttelyissä.  Kun kyseessä on Merigalleria, on teemana meri eri muodoissaan.  Marinan ja Salon Taidelainaamon yhteistyössä järjestämässä Merigalleriassa esittäytyy kesän ajan kymmenen taiteilijaa; viisi heistä kuuluu Salon ja viisi Vantaan taiteilijaseuraan ja seinille nostetaan näin ainakin kymmenen näkemystä merestä.

Annetaan Vantaan taiteilijaseuraa edustavan Ulla Kurosen aloittaa; hän vie töissään kauas Suomesta, korallien ja turkoosin veden maailmaan.  Taustalla on taiteilijan sairastuminen joitain vuosia sitten. Hyvä hoito paransi sairauden, mutta osansa oli myös Tobagoon tuolloin tehdyllä matkalla.
–Lääkäri sanoi, että tee jotain kivaa. Keräsimme rahat kasaan ja lähdimme, ja joku ihmeellinen, ihana vaikutus sillä paikalla oli, Kuronen muistelee.

Lähempänä vesillä ollaan muun muassa Larisa Evstifeeva-Auraniemen abstraktissa työssä, jonka alku oli purjevenematkassa merellä.
Matka oli myrskyisä eikä kovin miellyttävä:
–Minulla on vähän taipumusta merisairauteen ja pelottikin.
Maalaukseen purkautuivat kuohut ja pärskeet.
–Veden ja tuulen taistelu, tiivistää Evstifeeva-Auraniemi.

Näyttely on avoinna aukioloaikoina 28.4.-2.9.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20