Muoto on perniöläisille tuttu, mutta valo uutta. Virve Leikko-Saarinen tutkailee Sähkö-Lindroosin tiloihin koottua koetähteä.
Muoto on perniöläisille tuttu, mutta valo uutta. Virve Leikko-Saarinen tutkailee Sähkö-Lindroosin tiloihin koottua koetähteä.
Perniön kirkonkylässä voivat ensi jouluna taas palaa suuret jouluvalot.

Monena jouluna keskustaa koristivat katuvalopylväisiin kiinnitetyt joulutähdet, jotka yrittäjäyhdistys, pankit ja kunta vuosituhannen taitteessa hankkivat. Vuosien mittaan tähdistä pimeni valoja ja lopulta ne jätettiin ripustamatta, sillä pimeiden osuuksien vaihtaminen tiedettiin kalliiksi ja työlääksi.

Valaisimia oltiin jo heittämässä pois, mutta kaupungilla työskentelevä Jukka Saaristo katsoi, että ne olisi hyvä pitää tallessa.
Valaisimet ovat olleet viime vuodet kaupungin varastossa, mutta kohta ne voivat herätä uuteen eloon.

Asia sai käänteen taannoin, kun Sähkö-Lindroos Oy:n Jari Hairisto selaili uutta tuotekuvastoa ja hänen silmäänsä otti uudenlainen valonauha.
–Siitä se ajatus lähti, että siinähän on nauhaa, jonka voisi kiinnittää vanhoihin valorunkoihin, Hairisto kertaa.
Koekappaleen hän askarteli omin käsin: yksi valorunko tuotiin varastosta, Hairisto irrotti vanhat valot ja kiinnitti uutta valonauhaa tilalle.
–30 metriä nauhaa ja pussillinen nippusiteitä menee per valo, ja noin tunnin homma se oli. Uusi nauha on vanhaa kevyempi käsitellä ja paljon helpompaa korjattavaakin, jos siitä pimenee osia, hän kiittelee.

Nyt puntarissa on, miten asiassa edetään. Yrittäjäyhdistyksen sihteeri Virve Leikko-Saarinen kertoo, että hakusessa on seuraavaksi rahoittajia.
Valorunkoja on olemassa 18. Noin kymmenen osalta on jo saatu alustava lupaus kustannuksiin osallistumisesta; esimerkiksi Lions ja Rotarit ovat osoittaneet myötämieltä, samoin muutama yritys.
–Valaisinta kohti hinta on noin 250 euroa, kertoo Leikko-Saarinen.
Asiasta pidetään kaikille avain tilaisuus tänään torstaina kunnantalossa klo 17.30. Mallitähti tulee sekin paikalle nähtäväksi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20