Jään alla voi lymytä tällainenkin veijari. Puukko antaa mittakaavaa villataskuravulle. Kuva Jyrki Sahlström
Jään alla voi lymytä tällainenkin veijari. Puukko antaa mittakaavaa villataskuravulle.  Kuva Jyrki Sahlström
Mathidedalissa verkoilla tiistaina olleet Jyrki Sahlström ja Carl-Henrik Löfberg saivat yllättyä, kun kalojen asemesta jäälle nousi myös saksiniekka.
Sahlström arveli rapua villataskuravuksi ja kuvan perusteella tämän vahvisti myös Turun yliopiston Eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti.
Villataskurapu on harvalukuinen laji, joskaan ei ihan ennennäkemätön tuttavuus Suomessa.
Ensimmäinen havainto tehtiin Turun seudulla 1930-luvun alussa.
–Harvakseltaan noita on koko rannikolla, mutta vain isoja, koska laji ei lisäänny lähellä Suomea, Karhilahti muistuttaa.
Aiemmin laji tunnettiin villasaksirapuna.
Kyseessä on tulokaslaji, jota on tullut Itämereen ja Suomen vesialueille laivojen painolastitankeissa, todennäköisesti Pohjanmereltä.
Laji on lähtöisin Kiinasta, missä sitä pidetään arvossaan ruokana. Maailmanlaajuisesti sitä pidetään haitallisena vieraslajina.
Villataskurapu on kaikkiruokainen ja käyttää ravinnokseen muun muassa verkkoihin takertuneita kaloja, äyriäisiä ja raatoja.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20