Osa konsertin taustavoimista piti palaveria pääsiäisen alla; vas. Luukas Hjerp, Juha Reiman, Oskari Tunnela, Maria Rainio-Alaranta, Saara Muuri, Kaisa Kaartinen, Aino Alaranta, Pekka Laakso, Tilda Saali, Aada Juvonen, Hanna-Liis Paljak ja Pirkko Korhonen.
Osa konsertin taustavoimista piti palaveria pääsiäisen alla; vas. Luukas Hjerp, Juha Reiman, Oskari Tunnela, Maria Rainio-Alaranta, Saara Muuri, Kaisa Kaartinen, Aino Alaranta, Pekka Laakso, Tilda Saali, Aada Juvonen, Hanna-Liis Paljak ja Pirkko Korhonen.
Kun Perniön yhteiskoulun ysiluokkalaiset kouluvuoden päätteeksi matkaavat Helsinkiin, on retki sillä lailla kunniakas, että se on tienattu itse omalla työllä.

Kaikelle kansalle tämä työ näkyy ja ennen muuta kuuluu lauantaina, kun yhteiskoulussa järjestetään Yks kova juttu –hyväntekeväisyyskonsertti, jolla kerätään varoja matkakassaan. Konsertissa lavalle nousee koko joukko oppilaita, pari kappaletta vanhempia sekä Trio Grandezza.

Työtä ja varoja on toki kerätty jo pidemmän aikaa esimerkiksi kioskimyynnillä, konsertti on vielä viimeinen voimainkoitos.
Rahaa myös tarvitaan, kun matkaan lähtee yli 70 oppilasta.
–Kaksi linja-autoa tarvitaan, muistuttaa markkinointijoukkoon kuuluva Antti Reiman ja jatkaa, että Linnanmäen ranneke maksaa nelisenkymppiä per kävijä. Ruoat, bussit, liput ja muu mukava tietää sitä, että summa per oppilas kasvaa äkkiä yllättävän suureksi.

Oppilaiden vanhemmista mukaan konserttiin lähti kaksi musiikin ammattilaista; Ainon äiti on kanttori Maria Rainio-Alaranta ja laulaja sekä harmonikkataiteilija Pekka Laakso on koko idean isä.

Oppilaiden listalla ei ole vain päivän poppia, vaan vanhempaakin tavaraa kuten Tavaramarkkinat-yhtyeen 1980-luvun hitti Kevät.
–Oli muutama kappale, joista valittiin. Ei ollut kovaa vääntöä, sanoo Kaisa Kaartinen.
–Nämä ovat kappaleita, jotka ovat olleet työn alla muutenkin, jatkaa Aino Alaranta.
Oma lukunsa konsertissa on koulun oppilaiden ja vanhempien lisäksi Trio Grandezza, jossa musisoivat Pekka Laakson lisäksi muun muassa Virtuososta tuttu Roope Pelo ja Peter Nyberg, jonka taidoista saatiin näyte muun muassa Salon teatterin Jekyll&Hyde-musikaalissa.

Yks kova juttu lauantaina 7.4. klo 17 Yhteiskoulun Allinsalissa.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20