Vielä on matkaa polttokuivaksi. Joni Holm mittaa klapista kosteutta.
Vielä on matkaa polttokuivaksi. Joni Holm mittaa klapista kosteutta.
Klapikoneet käyvät parhaillaan kuumina eri puolilla eteläistä Saloa. Töiden ajankohta katsotaan perinteisesti kalenterista, ei niinkään sääennusteesta.
–En kyllä muista, että ihan tällaisessa kelissä olisi usein klapeja tehty, tuumi Särkisalossa viimassa ja lumisateessa viime viikolla hommia huhkinut Joni Holm.

Holm ja Suominen olivat asialla Karl Forsström Oy:n nimissä; polttopuukauppa on yksi yrityksen toimialoista. Varanto tulee omista metsistä ja nyt maastotkin kestävät korjuun.
–Kolmisensataa kuutiota tulee puuta ja 700-800 heittomottia syntyy valmista.

Kulunut talvi kulutti monen puuvarastot tyhjäksi ja ostajia olisi ollut jo keväällä, Holm kertoo.
Yleensä vilkkainta myyntiaikaa Särkisalossa on syksy.

Samaa sanoo perniöläisen Kallen Klapien yrittäjä Kalle Kivelä.
–Soittoja tulee. Huomaa että ihmisillä ovat puut lopussa. Kuivaamon kapasiteetin mukaan tehdään valmista. Yhteydenottoja on tullut ihan uusiltakin alueilta.

Joonas  Flink taas tekee pääosan kaupoista keväällä.
–Valtaosa puusta menee heti tuoreena, Flink kertoo.
Flinkin kone sylkee kevään aikana polttopuuta noin 3000 heittomottia. Siinä, missä Särkisalossa oli laskettu ostopuista tekemisen käyvän kalliiksi, näkee Flink asian toisin.
–Joku hinta pitäisi laskea sillekin, että tekee sen harvennustyön metsässä. Tänä vuonna ostopuut tulivat meille aika läheltä.

Koivu on taas palannut ostajien ykköstoiveeksi.
–Välillä sekaklapi meni paremmin, nyt koivun suosio on taas kasvanut. Sekaklapissa on koivua, mäntyä, kuusta ja leppää, Flink täsmentää.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20