Saarenjärven rannan tuntumassa asuva Janne Salminen tarttui talkoissa raivaussahaan.
Saarenjärven rannan tuntumassa asuva Janne Salminen tarttui talkoissa raivaussahaan.
Saarenjärven rantamat ovat varsin erinäköiset kuin vielä alkuvuodesta.  Saavi-hankkeeseen kuuluvat talkoot aloitettiin pajukon poistolla ja   kaislikossa jään päällä liikkui erikoisen näköinen niittolaite, jota ohjasi hauholainen Jere Sarin. Toimintaa valvoi hänen isänsä, Hot Mill Oy:n toimitusjohtaja Risto Kauhala.
Laite oli omaa tekoa, maailmanlaajuisestikin uniikki Argo 8x8 -amfiajoneuvo. Kauhala itse on Vesijärvi-aktiivi, joka heräsi tosissaan suojelemaan luontoa vuosituhannen alkupuolella.
– Vesijärvellä kaislan talviniitoista on ollut hyviä kokemuksia: kalojen kutupaikkoja on syntynyt lisää ja linnusto on selvästi monipuolistunut. Talvihoidon jälkeen myös kesäniitot on helpompi tehdä.

Projektikoordinaattori Maria Yli-Renko Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta vaikutti tyytyväiseltä tunnelmiin Saavi-hankkeen ensimmäisissä maisemanhoitotalkoissa.
– Täällä on hyvä meininki. Meitä on ollut parin päivän aikana parisenkymmentä henkilöä talkoilemassa, ja saimme hienosti raivattua rantalaitumen avoimeksi.

Ympäristöministeriö rahoittaa 154 000 eurolla hanketta, jonka ensisijaisena tavoitteena on Saarenjärven tilan parantaminen.
– Tarkoituksena on kevään aikana myös aloittaa luonnonhoitosuunnitelman teko alueelle. Tässä tarkennetaan alueen hoitotoimenpiteitä Kiskonjoen Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelman mukaisesti, jatkoi Maria Yli-Renko.
Saarenjärvellä tehdään kevään aikana myös viitasammakkoinventointi.
WWF järjestää elokuussa Kiskonjoella talkooleirin, jonka puittessa kunnostetaan myös Saarenjärven aluetta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20