Airikki Jokela sijoitti kirjansa tapahtumia Perniöön ja Normandiaan
Airikki Jokela sijoitti kirjansa tapahtumia Perniöön ja Normandiaan
– Tässä käy vähän samoin kuin Hercule Poirotille, saa hieroa harmaita aivosolujaan, hymyilee Airikki Jokela ja näyttää päätään.
Yhteistä on myös se, että aivot pitää vireessä murhamysteeri.
Perniössä asuva Jokela on joutunut työssään kirjoittamaan koko ikänsä, töissä valtionhallinnossa esimerkiksi muistioita, pöytäkirjoja ja puheita. Eläkepäivillä kirjoitus on pysynyt tärkeänä harrastuksena, mikä on nyt tuottanut tulosta: dekkari nimeltä Viimeinen tahto julkaistiin hiljakkoin, ennen vuodenvaihdetta tulossa on vielä lastenkirja, joka syntyy yhdessä kuvittaja Noora Katon kanssa.
Viimeinen tahto- jännärin tapahtumat lähtevät liikkeelle Perniössä: rouva Järvinen kuolee liukastuttuaan postinhakureissullaan. Ruumiinvammat antavat aiheen olettaa, että kyseessä ei ole ihan puhdas vahinko.
Jokela kertoo,että jännärin lisäksi hän on halunnut saada kirjaan toisenlaistakin, yhteiskunnallista näkemystä. Yhtenä juonteena on huoli yli 50-vuotiaiden naisten asemasta työmarkkinoilla.
Nykyinen asuinpaikka tarjoaa osan puitteista, samoin Helsinki, missä Jokela asui yli 30 vuotta. Henkilöhahmoissa voi olla vuosien varrelta vastaan tulleista ihmisistä piirre jos toinenkin.
– Työuralla kohtasin tuhansia ihmisiä ministereitä myöten, sieltä on jäänyt mieleen monenlaisia persoonallisuuksia.
Lue lisää Perniönseudun Lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20