Jään murtaminen laivaväylillä ja avatuista väylistä tiedottaminen oli yksi viikonlopun puheenaiheista.  Väylä Padvasta Teijolle avattiin lauantai-iltana. Asialla oli ex-vartiolaiva Turva, nykyinen hinaaja Varma.

Samana iltana järjestettiin Kemiön Kiilojen kuutamohiihto Kemiön puolelta makkaranpaistoon Isoholman saareen.
–Kyllä se meinasi vähän jännittäväksi mennä, kertoi seuran puheenjohtaja Harri Kaitala.

Tutut kanavan suunnalta ilmoittivat ajoissa saaressa olleelle porukalle, että laiva on tulossa ja hiihtoreitti saaresta Kemiön puolelle menossa poikki.
–Hyvin ehdittiin takaisin, eikä tullut taksimatkaa.

Tässä tapauksessa hiihtäjät olisivat ilman muuta kuulleet ja nähneet hinaajan, mutta muuten turvallisuus on laivaväylien lähellä omien hoksottimien ja huolellisuuden varassa. Avatuista väylistä ei varoiteta missään.
–Tämä on ajankohtainen asia, toteaa Liikenneviraston Turun aluepäällikkö Marko Reilimo.
Hän myöntää, että tiedotus avatuista väylistä yksilöiden suuntaan on heikkoa ja asiaa on virastossa pohdittu. Tiedotusta pyritään lisäämään.

Mitään velvollisuutta tiedottamiseen ei ole, sillä kaikki Suomen laivaväylät ovat käytettävissä ympäri vuoden, eivätkä viranomaisetkaan tiedä kaikkien alusten liikkeitä.
–Kaikki alusliikenne ei ole edes VTS:n, meriliikenteen ohjauksen, tiedossa.

Reilimo pitää vielä hankalampana, jos jäätä murretaan väylien ulkopuolella, missä jäällä liikkujat eivät osaa sulaa epäillä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20