Puhelias porukka koolla: takarivissä vauhtia pukkaa vas. Minna Kokko, hänen vierellään Lilia, Mariam, Sibel ja Ada ja kyytiä saamassa Elza, Lou, Aline ja Alexandra.Arvo Kokon pihassa ja talossa Perniön Saarenjärventiellä on puhuttu viime päivien aikana ranskaa enemmän kuin ehkä koskaan ennen. Lähellä pihaa on pulkkamäen jäljet ja ladunpätkäkin löytyy maastosta.

Arvo Kokon veljen Erkin tytär Minna asuu Pariisissa, ja eteen tuli taannoin kysymys talvilomareissusta.
–Piti päästä jonnekin, missä on lunta, ja Lappikin kävi mielessä, kertaa Minna Kokko.
Tarinaan liittyvät tässä vaiheessa myös Minnan tyttäret Mariam ja Lilia ja ensin mainitun tiivis kaveriporukka.

Erkki Kokko kilautti loma-asiasta kuultuaan veljelleen Perniöön ja heitti ajatuksen siitä, että entä jos porukka Ranskasta viettäisikin lomaansa Perniössä.
Veli näytti ajatukselle vihreää valoa ja viime viikolla Vihiniemessä nautti pakkasista yhdeksän vieraan puhelias joukko; äiti-Minnan, Mariamin ja Lilian lisäksi saman katon alla ovat talvilomaansa viettäneet tuttavaperheen äiti Sibel, tämän tyttäret Elza ja Ada sekä Aline, Lou ja Alex.

Oikeastaan kahta kysymystä ei ollut siitä, lähteekö Mariamin sakki mukaan; joukko on erottamaton.
–Nämä tulevat aina yökyläänkin kaikki viisi kerralla, nauraa Minna Kokko.

Lilian ja Ada ovat yläkouluikäisiä, muu joukko valmistautuu jo ylioppilaskokeisiin.
–Koulutöitä pitää tehdä täälläkin ja heti loman jälkeen odottavat kokeet, kertoo Mariam.

Parin viikon talviloma seuraa kuuden viikon kouluputkea – jota taas seuraa parin viikon vapaa. Yksityiskoulun pitkät päivät tasataan säännöllisillä vapaajaksoilla.
Suurkaupungin kasvateille maaseudun arkipäiväinen rauha oli jotain uutta; Pariisin ihmismäärä ja saasteet ovat vaihtuneet silkkaan hiljaisuuteen, joskin tuvan pöydän äärellä pohditaan, että suuret metsät voivat myös arastuttaa.
–Emmehän niin tunne metsiä ja tiedä, mitä siellä on, Sibel muistuttaa.
–En tiedä, voisiko näin hiljaisessa asua, mutta lomalla tämä on hyvä, tuumii Elza.

Arvo Kokko pisti parastaan ohjelman suhteen; talvivaatetta löytyi päälle kaikille, Saarenjärvellä käytiin porukalla talvikalassa, pulkkamäen paikka löytyi sekin ja haapahirsistä kootun ulkosaunan löylyt saivat ihailua osakseen – samoin hirvipaisti.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20